BIST 9.534
DOLAR 32,48
EURO 34,55
ALTIN 2.475,36
HABER /  GÜNCEL

Eylem hazırlığındaki 3 terörist ölü ele geçirildi

Van’ın Muradiye ilçesinde güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyonda eylem hazırlığında olduğu değerlendirilen 3 terörist ölü ele geçirildi.

Abone ol

VAN'ın Muradiye İlçesi'nde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda PKK'lı 3 terörist, ölü ele geçirildi.

Muradiye İlçesi Babacan Mahallesi kırsalında PKK'lı teröristlerin kullandığı bir mağara tespit edilerek bölgeye operasyon düzenlendi. Jandarma ve özel harekat polislerince ortaklaşa düzenlenen operasyonda, güvenlik güçlerinin 'teslim ol' çağrılarına teröristler ateşle karşılık verince, çatışma çıktı.

Çatışmada 3 terörist öldürüldü. Teröristlerle birlikte, bir M-16 piyade tüfeği, iki AK-47 piyade tüfeği ve bir roketatar ele geçirildi.

Öldürülen teröristlerin geçen 15 Nisan tarihinde güvenlik korucusu Adnan Vanlı'nın şehit olduğu, Muradiye Ak Parti İlçe Başkanının konvoyuna yönelik saldırıyı düzenlediği ve ilçede eylem hazırlığı içerisinde oldukları belirtildi.

SİLAH VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Ayrıca Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Gürpınar ilçesi Taşlıca Mahallesi’nde, 14 Mayıs 2017 günü mayın/el yapımı patlayıcı (EYP) araması yapan güvenlik korucusu timine, el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenleyen ve 3 güvenlik korucusunun yaralanmasına sebep olan bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanması için güvenlik güçlerince operasyon başlatıldığı hatırlatıldı.

İcra edilen operasyonda, 17 Mayıs 2017 günü saat 07.45’te ilçenin Topçudeğirmeni Mahallesi kırsalında, terör örgütü mensupları ile temas sağlanmış olup çıkan çatışma sonucunda 1 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği ve bölücü terör örgütü mensuplarına yardım ve yataklık eden 2 şahsın katırlarıyla birlikte yakalandığı kaydedildi.

Operasyonda 1 adet Bixi makinalı tüfek, 1 adet M-16 piyade tüfeği, 1 adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet Dragunov keskin nişancı tüfeği, 1 adet RPG-7 roketatar, 2 adet el bombası, 3 adet RPG-7 antitank mühimmatı, 200 adet şeritli Bixi makinalı tüfek mühimmatı, 60 adet AK-47 piyade tüfeği fişeği ve bu tüfeğe ait 2 adet şarjör, 1 adet Bixi makinalı tüfek yedek namlusu ile 4 adet komet aydınlatma fişeği ele geçirildiği kaydedildi.