BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.399,52
HABER /  GÜNCEL

Evler göle döndü

İstanbul’da akşam saatlerinde etkisini arttıran sağanak yağış nedeniyle bazı evleri bu bastı. <br/>Ev ve eşyaları sular altında kalan vatand...

Abone ol

İstanbul’da akşam saatlerinde etkisini arttıran sağanak yağış nedeniyle bazı evleri bu bastı.
Ev ve eşyaları sular altında kalan vatandaşlar, yetkililerin ilgisizliğinden yakındı. Meteoroloji yetkililerinin yaptığı uyarıların ardından bugün gün içerisinde etkisini gösteren yağış, akşam saatlerinde de etkisini gösterdi. Akşam saatlerinde etkisini arttıran şiddetli yağmur sonrasında bazı cadde ve sokaklar göle dönerken, bazı evleri de su bastı. Evlerine yağmur suyu dolan vatandaşlar, yetkilileri duyarsızlıkla suçlarken, evlerinde oluşan maddi zarara dikkat çekerek mağdur olduklarını söylediler. Sultançiftliği Mahallesi Ordu Caddesi 198. Sokak’ta oturan Yılmaz ailesinin de evini su bastı. Yağmur sonrası tıkanan kanalizasyon suları banyo ve mutfaktan evin içine dolarken, su altında kalan eşyalar kullanılamaz hale geldi.
Evini su basan ve yetkililerin ilgisizliğinden yakınan Cemal Yılmaz, "Şu saate kadar hiç kimse gelmedi. Bizler mahalleliyle birlikte belediyeden vidanjörü buraya zorla getirdik ve tıkanan kanalizasyonları açtırmaya çalışıyoruz. Burada yaklaşık 30 tane ev sular altında. Ben yetkili yerlere defalarca telefon açmama rağmen ne mahalle muhtarımız ne de belediyeden yetkili birisi bu sokağa gelmedi” diyerek yaşadıkları mağduriyete dikkat çekti.
Aynı sokakta oturan ve evini su basan Selma Ceyhan ise, “Bizler bu hallere düştük. Burası yarı belimize kadar suydu. Belediyeye, muhtara gittik ancak bizimle ilgilenen kimse olmadı. Bir hasta bayan olarak muhtara da, belediyeye de ben gittim ama sonuç bu” dedi.
(İHA)