BIST 10.276
DOLAR 32,27
EURO 34,81
ALTIN 2.409,99
HABER /  DÜNYA

Evlendirilen köpeklere soruşturma açıldı

Sri Lanka'da köpekler için düzenlenen düğün töreni hakkında soruşturma başlatıldı.

Abone ol

İNTERNET HABER-  Sri Lanka Kültür Bakanı T.B. Ekananyake'nin tepkisini çeken, polis köpekleri için düzenlenen toplu düğün töreni hakkında soruşturma başlatıldı.

Sri Lanka polis sözcüsü Buddhika Siriwardena bugün yaptığı kısa açıklamada, olayın soruşturma aşamasında olduğunu söyledi.

Patlayıcıları koklayarak bulmak konusunda eğitilmiş polis köpeklerinin Budist düğünlerine benzer şekilde evlendirilmesine karşı çıkan Ekananyake, Budist evlenme törenlerini değersizleştirilen bu hareketin şiddetle kınanması gerektiğini belirterek olay hakkında soruşturma açılmasını istemişti.

RESMİ TÖRENLE EVLENDİRİLDİLER 

Sri Lanka'nın Kandy kentinde 27 Ağustos'ta düzenlenen törende, Budist geleneklerini taklit ederek şallar, şapkalar ve çoraplar giydirilen 9 çift polis köpeği, veteriner cerrahlar, tıp doktorları ve üst düzey polis yetkililerinin de katıldığı, halka açık resmi bir törenle evlendirilmişti.

Polis yetkilileri, toplu düğün törenine ilişkin yaptıkları açıklamalarda törenin, ithal edilmesi oldukça pahalı olan polis köpeklerinin çiftleştirilmesini teşvik etmek amacıyla espirili bir şekilde yapıldığı bildirilmişti.

Polis, Ekananyake'den gelen tepki üzerine yayımladıkları açıklamayla ülkenin kültürel mirasına zarar verdikleri için daha önce özür dilemişlerdi.