BIST 10.259
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.402,76
HABER /  GÜNCEL

Evlatlık verdiren yoksulluk dramı

Yoksullukla başedemeyen Zonguldaklı aile çareyi çocuklarını evlatlık vermekte buldu.

Abone ol

Türkiye'deki acı yoksulluk manzaralarına hergün bir yenisi daha ekleniyor. Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ne bağlı Güllük Köyü'nde oturan Gülyaşar-Mustafa Akkurt çifti, parasızlık nedeniyle 7 çocuklarından 3'ünü evlatlık vermek zorunda kaldı.

Köyde çobanlık yapan Mustafa Akkurt, 17 yıl önce Gülyaşar Akkurt ile evlendi. Çiftin, en küçüğü 6 yaşında 7 çocukları oldu. Parasızlık nedeniyle çocuklarına bakamayan çift, çocuklarından 3'ünü evlatlık verdi.

6 yaşındaki Emircan'ı henüz 1 aylıkken Konya'da oturan bir aileye, diğer çocukları 7 yaşındaki Ali'yi 40 günlükken, 12 yaşındaki Ramazan'ı da 5 yaşındayken Ereğli'de oturan 2 farklı aileye evlatlık veren Akkurt çifti, şimdi diğer 4 çocuklarını okutabilmek için mücadele veriyor.

ÖZÜRLÜ YARDIMI İLE GEÇİNİYORLAR

Bakımsızlık nedeniyle harabeye dönen, altı ahır 2 odalı bir evde yaşayan aile, zihinsel engelli çocukları 13 yaşındaki Hüseyin'in 3 ayda bir aldığı 600 liralık engelli maaşının yanında, Mustafa Akkurt'un çobanlıktan kazandığı az miktardaki para ile ayakta durmaya çalışıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın yaptığı gıda yardımlarıyla karınlarını doyuran Akkurt çifti, ellerine geçen parayı, hepsi de ilköğretime giden 15 yaşındaki Murat, 13 yaşındaki Hüseyin, 10 yaşındaki Hasret ve 9 yaşındaki Emine'nin okul masrafları için harcıyor.

EVDE İKİ KANEPE VAR

Akkurt çifti, bir iki kanepe ve kilimin dışında eşya bulunmayan harabe evden kurtulmak ve çocuklarını okutabilmek için yardım istedi. Böbrek rahatsızlığı bulunan eşinin çobanlık dışında bir işte çalışamadığını belirten Gülyaşar Akkurt, çocuklarını bakamadıkları için evlatlık verdiklerini söyledi.

4 çocuğa zor baktıklarını belirten Gülyaşar Akkurt, "Çoğu zaman okula kahvaltı yapmadan gidiyor çocuklarım. Önlerine bir şey koyamıyorum. Kuru ekmek yiyorlar. 3 çocuğumu evlatlık verdim. Üzülüyorum. Ama bir bakıma da mutluyum. 4 çocuğumu sefalet içinde görünce, onların da öyle olmasını istemiyorum. Bu yüzden seviniyorum" diye konuştu.