BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,79
ALTIN 2.436,27
HABER /  GÜNCEL

Evinizin altından fay hattı geçiyor mu? Bir tıkla öğrenin...

Türkiye deprem ülkesi... Dört bir yanından fay hatları geçiyor... Peki sizin eviniz ya da iş yeriniz fay hattı üzerinde mi?.. Bir 'tık'la MTA'nın sitesine girerek evinizin altından deprem fayı geçip geçmediğini öğrenebileceğini biliyor muydunuz?

Abone ol

Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi Başkanı Engin Er, 12 Kasım 1999 Düzce depreminin 19. yıldönümünde Bursa'da düzenlediği basın toplantısında Bursa'da 7 şiddetinde deprem beklendiğini belirterek vatandaşları uyardı. 

BİR TIKLA ÖĞRENİN... Bursa Akademik Odalar Birliği binasında toplantı düzenleyen Engin Er, "Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) internet sayfasına girildiğinde evinizin neresinden fay hattının geçtiğini görebilebilirsiniz" dedi.

7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM GELİYOR... "Bursa’da 7 büyüklüğünde bir deprem bekleniyor. Bunu herkes biliyor" hatırlatması yapan Engin Er, anlatıların bir hikaye gibi geldiğini ve pek de ciddiye alınmadığını savunarak, “Sanki biz kaf dağının arkasındaki bir hikayeden bahsediyoruz gibi kimse bizim söylediklerimizi anlamıyor." ifadelerini kullandı.

BURSA'DA KIYAMETİ YAŞAYACAĞIZ... "1855 yılında Bursa’da yaşanan depremden daha kötüsünü yaşayacağız" diyen Engin Er, "Küçük kıyamet diyorduk, ama orta kıyameti yaşayacağız. 1855 yılındaki gibi Tophane yamaçlarındaki bir Bursa’dan bahsetmiyoruz. Sıvılaşma bölgelerindeki birçok yapılaşmadan söz ediyoruz. Belediyelerde sıvılaşma bölgelerindeki yapılarla ilgili denetleme yöntemini bilen yetkili insan yok" iddiasında bulundu.