BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Evden kaçan 2 kız Eskişehir'de bulundu

1 hafta önce evden kaçan iki genç kız erkek arkadaşlarının evinde bulundu

Abone ol

Konya'da 1 hafta önce evden kaçan 2 genç kız, Eskişehir'de bir vatandaşın yaptığı ihbar üzerine bulundu.

Konya'da bir hafta önce evden kaçan 16 ve 17 yaşındaki 2 kız, Eskişehir'de erkek arkadaşları Mehmet Yıldırım (23) ve Erkan Bilge'nin (23) kiraladıkları elektriği, suyu olmayan evde bulundu. Polis, yaşları küçük olan 2 kızı Konya'dan Eskişehir'e getiren Yıldırım ve Bilge'yi gözaltına aldı.

Alınan bilgilere Mehmet Yıldırım ile arkadaşı Erkan Bilge, gezmek için gittikleri Konya'da Ş.A. (17) ve D.Y. (16) ile tanıştı. Yıldırım ve Bilge, Ş.A. ve D.Y.'yi EskişehirÆde kiraladıkları henüz suyu ve elektriği bağlanmamış olan eve getirdi. Ş.A. ve D.Y.'nin aileleri kızlarının ortadan kaybolması üzerine polise ve cumhuriyet savcılığına başvurdu. Kayıp kızların fotoğrafları çoğaltılarak çeşitli illerdeki gar ve otogarlara asıldı.

OTOGARDA GÖREN VATANDAŞ İHBAR ETTİ

Eskişehir Otogarı'nda kayıp kızların fotoğrafını gören bir kişi polisi arayarak, "Konya'da kaybolan 2 kızı Eskişehir Otogarı'nda bir otobüsten inerken gördüm. Yanlarında bavullar ve çeşitli eşyalar da vardı. 2 gençle birlikte eşyaları bir kamyonete yükleyip gittiler" dedi.

İhbar üzerine harekete geçen Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet ve Gasp Bürosu ekipleri, yaptıkları araştırmada eşyaları taşıyan kamyonet şoförünü buldu. Kamyonet şoförünün eşyaları Emek Mahallesi'nde bıraktığını söylemesi üzerine ekipler Ş.A. ve D.Y.'yi, yanlarında erkek arkadaşları Mehmet Yıldırım ve Erkan Bilge ile birlikte elektriği ve suyu bağlanmamış, inşaatı yeni bitmiş olan bir evin içinde buldu.

Polisler, Mehmet Yıldırım ile Erkan Bilge'yi gözaltına aldı, yaşları küçük olan Ş.A. ve D.Y.'yi ise çocuk şubesi ekiplerine teslim etti. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri Yıldırım ve Bilge'nin 'Yaşı küçük çocukları alıkoymak' suçundan adliyeye sevk edileceklerini belirtti.