BIST 10.806
DOLAR 32,21
EURO 34,96
ALTIN 2.428,16
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ev hanımlarına Pembe Klavye

Esenler Belediyesi’nin ev hanımlarına yönelik mahallelerde mobil otobüste düzenlediği “Pembe Klavye” bilgisayar kursunun ikinci etap eğitimleri başladı.

Abone ol

Esenler Belediyesi’nin “Bilgisayar kullanmasını bilmeyen hanım kalmasın” sloganıyla başlattığı “Pembe Klavye” projesi devam ediyor.

Evlerine yakın bilgisayar kursu olmaması, ekonomik imkânsızlık gibi çeşitli sebeplerle bilgisayar kullanmasını henüz öğrenemeyen ev hanımlarını düşünen Esenler Belediyesi, bilgisayar kursunu ev hanımlarının ayağına götürüyor. Esenler Belediyesi’nin “Pembe Klavye” projesinin ilk etabında değişik mahallelerde eğitimlerini tamamlayıp sertifikalarını alan 400 ev hanımının ardından ikinci etap eğitimler Menderes Mahallesi’nde başladı. Projeden oldukça memnun görünen ev hanımları, “Bilgisayar kursunu mahallemize getiren Esenler Belediyesi’ne teşekkür ederiz” dediler.

RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ

Pembe Klavye mobil bilgisayar kursunun ev hanımlarından talep olduğu sürece devam edeceğini söyleyen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Her mahallede 7’şer hafta kurs veriliyor. Eğitimler 10’ar kişilik gruplar halinde veriliyor. Çarşamba hariç haftanın her günü 09.00-16.30 saatleri arasında kursumuz devam ediyor. Kursumuzda önce ev hanımlarını bilgisayar-okur yazarı yapıyoruz. Yani önce bilgisayar açma, kapatma gibi bilgisayarı tanıyıcı asgari bilgiler veriliyor. Daha sonra kursiyerin talepleri doğrultusunda World, Excel, Powerpoint, Photoshop, Autocad, Flash, Web tasarım gibi değişik programlar öğretiliyor” dedi.

Günümüzde bilgisayar kullanmanın okur-yazar olmak kadar önemli olduğunu kaydeden Göksu, “Bilgisayar ve internet artık hayatımızın her safhasına girdi. Özellikle internet, dünyamızı küçülttü, uzakları yakınlaştırdı. Bu yönüyle şanslı olan yeni nesiller okullarda aldıkları eğitimlerle bilgisayar ve internet kullanımı konusunda iyiler. Ancak ileri yaştaki insanlarımız ve özellikle ev hanımlarımız günümüzün bu teknolojisine uzaklar. Onları da bu imkânlara kavuşturmak adına Pembe Klavye kurslarımızı düzenliyoruz” diye konuştu.

Pembe Klavye ile ilgili detaylı bilgi için Tel: 0 212 440 12 40