BIST 10.158
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.399,08
HABER /  GÜNCEL

Euro kurtarma paketinde yeni pürüz

Euro bölgesindeki borç krizine çözüm getirecek paket üzerinde çalışan AB maliye bakanlarının yarın Brüksel'de liderler zirvesi öncesi yapacağı toplantı ertelendi.

Abone ol

Euro bölgesindeki borç krizine çözüm olarak hazırlanan kurtarma planında yeni pürüzler ortaya çıktığı haber veriliyor.

AB Dönem Başkanı Polonya Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, 17 ülkenin üye olduğu euro bölgesi maliye bakanlarının yarın Brüksel'de yapacağı toplantının ertelendiği belirtildi.

Ancak aynı gün tüm AB üyesi ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarının katılacağı zirvenin planlandığı gibi yapılacağı kaydedildi.

Yeni pürüz nedeniyle paketin kamuoyuna açıklanmasının gecikebileceği belirtiliyor.

Euro bölgesi ülkeleri, zor durumdaki ülke ve mali kuruluşlar için oluşturulan Avrupa Mali İstikrar Mekanizması adlı yardım fonunun büyütülmesi ve Yunanistan'ın borçlarının önemli bir bölümünün silinmesi konusunda uzlaşma arıyor.

BBC Brüksel muhabiri Chris Morris, maliye bakanları zirvesinin iptal edilmesinin prosedürle ilgili olduğunu liderler görüşecekken maliye bakanları zirvesine gerek olmadığının düşünüldüğünü söylüyor.

Ekonomi ve maliye bakanları bu tür zirveler öncesinde bir araya gelip liderlerin onayına sunulacak önerilere son şeklini veriyorlar.

BBC muhabiri Robert Peston'a göre bu durumda liderlerin yarın kurtarma paketinde prensip olarak uzlaştıklarını açıklaması ve önlemlerin daha sonra kesinleştirilmesi seçeneği öne çıkıyor.