BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Etiyopya uçağı Akdenize düştü

Beyrut'tan Addis Ababa'ya giden Etiyopya Havayolları'na ait yolcu uçağı, havalandıktan kısa süre sonra düştü.

Abone ol

Lübnan'ın başkenti Beyrut'tan Addis Ababa'ya giden Etiyopya Havayolları'na ait yolcu uçağı, havalandıktan kısa bir süre sonra düştü. Mürettebat dahil 90 kişinin bulunduğu uçakla ilgili yürütülen arama-kurtarma çalışmaları kapsamında en az 34 cesete ulaşıldı.

Arama kurtarma çalışmalarına katılan Kıbrıs Rum kesiminin Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, en az 34 cesedin çıkarıldığı belirtildi.

ÇOCUK CESETLERİ DE VAR

Lübnan Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkili, Lübnan açıklarında yürütülen çalışmalar kapsamında ulaşılanlar arasında çocuk cesetlerinin de bulunduğunu söyledi.

Beyrut'tan saat 02.10'da kalkan Boeing 737-800 tipi uçak, Lübnan sahilinin 3.5 kilometre açığında düştü.

TÜM ÇABA CANLI BULMAYA YÖNELİK

Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, "Bu, trajik bir olay. Çabalarımızı canlı bulmaya yoğunlaştırdık" dedi ve kazada ölen yakınların acılarını paylaştığını ifade etti.

Süleyman, doktorların hazır bekletildiğini de belirtti ve "Meteoroloji koşulları berbat, ama kurtarma çabaları sürüyor" dedi.

Başbakan Saad Hariri de kaza günü olan bugünü ulusal yas günü ilan ettiğini duyurdu.

Lübnan ordusu ile bu ülkedeki genişletilmiş geçici BM Barış gücü donanması ve kuvvetleri arama çalışmalarına katılıyor.

HAVA ŞARTLARI MI?

Lübnan Savunma Bakanı Elias Murr, Etiyopya Havayollarına ait yolcu uçağının içindeki 90 kişiyle Lübnan açıklarında denize düşmesinin nedeninin, muhtemelen büyük bir fırtınaya yol açan meteorolojik koşullar olduğunu söyledi.

Savunma Bakanı Murr, gazetecilere yaptığı açıklamada, kötü hava koşullarının kazanın nedeni gibi göründüğünü belirtti ve Lübnan makamlarının daha önce yaptıkları, sabotaj olasılığını saf dışı eden beyanatlarını yineledi.

YOLCULARIN MİLLİYETLERİ

Uçağın güçlü rüzgar ve yoğun yağmur altında havalandığına işaret eden yetkililer, uçaktaki yolculardan 50'sinin Lübnanlı, birer İngiliz, Kanada ve Rus vatandaşının dışındaki yolcuların ise Etiyopyalı olduğunu belirttiler. Etiyopya Havayolları'nın açıklamasına göre, yolcular arasında Türk vatandaşlarının bulunduğu da belirtiliyor.

Fransa'nın Lübnan Büyükelçisi Denis Petton'un eşinin de uçakta bulunanlar arasında olduğu belirtildi.

Devlet kuruluşu olan Etiyopya Havayolları, kısa bir süre önce kendisini Afrika hava trafiğinin önemli aktörlerinden biri ilan etmiş ve Asya kıtasına yönelik uçuşlarını artırmıştı.

Etiyopya Havayolları'ndan son yapılan açıklamada, toplam değeri 767 milyon doları bulan Boeing 737-800 tipi uçaklardan 10 adet sipariş edildiği belirtilmişti.