BIST 10.170
DOLAR 32,23
EURO 35,01
ALTIN 2.455,79
HABER /  GÜNCEL

Ethem Sarısülük vefat etti!

İstanbul'da Gezi Parkı eylemcilerine polisin sert müdahalesini protesto etmek için Ankara'da düzenlenen gösterilerde ağır yaralanan Ethem Sarısülük hayatını kaybetti.

Abone ol

İstanbul 'da Gezi Parkı eylemcilerine polisin sert müdahalesini protesto etmek için Ankara 'da düzenlenen gösterilerde ağır yaralanan Ethem Sarısülük'ün polis kurşunuyla vurulduğu iddia ediliyordu.

İki gün önce beyin ölümü gerçekleşen Ethem Sarısülük az önce hayatını kaybetti.

Ethem’in cenazesi, otopsisinin yapılması için Keçiören Adli Tıp Kurumu’na gönderilecek. Olayla ilgili soruşturmayı yürüten savcının da otopsi işlemine katılacağı öğrenildi. Ethem’in ailesi de inceleme için bir adli tıp uzmanı getirdi. Otopsi işleminin ardından Ethem’in beyin tomografisinde görülen 3 parça metalin, beyninden çıkartılarak incelemeye alınması bekleniyor. İncelemenin tamamlanmasıyla Ethem’in ölümünün “kurşun” gömleği veya başka bir yabancı metal maddeden mi kaynaklanıp kaynaklanmayacağı netlik kazanacak.

Ethem’in beynindeki cismin kurşun ya da kurşun gömleği olmaması soruşturmanın şüphesinin değişmesine neden olabilir.


11 Haziran'da İnternethaber'e bir açıklama yapan abi Mustafa Sarısülük; 

"Bir iki saat önce böbrek yetersizliği yüzünden diyalize bağlandı. O günden beri uyutuluyor, ama doktorlar artık fazla bir şey yapılamayacağını söylüyorlar. Artık vücut yavaş yavaş iflas ediyor, akciğeri başta olmak üzere bütün organları şu an yetersiz çalışıyor. Sadece bekliyoruz. Polisin kimliği hakkında henüz bize bir açıklama yapılmadı ama avukatlarımız ele geçen bütün delilleri dava dosyasına eklediler. olayın 15 tane şahidi var." demişti. 

İki gün önce de akşam saatlerinde ise kardeşinin beyin ölümünün gerçekleştiğini söyleyen Mustafa Sarısülük İnternethaber'e şunları söylemişti:

KALBİ ATIYOR AMA...

"Şu an itibariyle kardeşimin beyin ölümünün gerçekleştiğini söylüyor doktorlar ama kalbi atıyor. Yaşaması için en fazla bir iki gün süre tanıyorlar. Zaten iç organları çalışamaz halde. Son tetkikleri yapacaklar ama artık beyin ölümü gerçekleşti, söylenecek bir şey yok."