BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Essex sokaklarında aslan korkusu

İngiltere Essex polisi St Osyth yakınlarında aslan görülmesine ilişkin ihbarları araştırıyor.

Abone ol

İngiltere Essex polisi, St. Osyth yakınlarında aslan görülmesine ilişkin ihbarları araştırıyor.

İhbarlar sonrasında halka evlerinden çıkmamalarını söyleyen polis bölgede pençe izleri arıyor.

Vatandaşlardan birinin aslanın fotoğrafını çekmesi sonucu olayın doğruluğundan emin olan Essex polisi, Colchester Hayvanat Bahçesi'nden uzmanlarla çalışıyor.

St. Osyth sakinlerinden Che Kelvin, BBC'ye yaptığı açıklamada saat 22.00 civarlarında yüksek seste bir aslan kükremesi duyduğunu söyledi.

Çevreye iki polis helikopteri gönderilirken, karada ise silahlı polis aramalara devam ediyor.

Aslanın bulunursa vurulup vurulmayacağı sorulan basın sözcüsü Donna Veasey, BBC'ye yaptığı açıklamada "halkın güvenliğini düşünmek zorunda olduklarını" söyledi.

Çevreye silah polis ekibi ve Colchester Hayvanat Bahçesi'nden uzmanları gönderdiğini belirten Essex polisi, aslanın daha önce görüldüğü bölgelerde aramalara devam ediyor.

Polis Colchester Hayvanat Bahçesinde hayvanların sayıldığını ve kayıp olmadığını belirtti.

Clacton Airfield bölgesinde kısa bir süre önce sirk kurulduğunu da belirten polis yetkilileri, sirk yetkilileriyle konuştuklarını ancak onlarda da kayıp hayvan ya da aslan bulunmadığını açıkladı.

Karavandakiler endişeli

Aslan kükremesini duyduktan hemen sonra bir akrabasından aslanın St. Osyth sokaklarında gezindiğine dair telefonuna mesaj alan Che Kevlin, çok endişelendiğini belirtti.

O saatlerde köpeğini yürüyüşe çıkardığını ekleyen Kevlin, polis helikopterinin sesini duyduğunu ancak polisin birini aradığını zannettiğini söyledi.

Bölgede çok sayıda karavan park alanı bulunuyor. Karavanda tatil yapan Sean Williams ise dışarı çıkmaktan tedirginlik duyduğunu ifade etti.

Twitter mesajında şöyle diyor: "Çocuklarım yanımda ve hepimiz çok tedirginiz. St. Osyth'de arazilerdeydik ancak şimdi karavana döndük. Yarın balığa çıkmayı planlıyorduk ancak şimdi çıkıp çıkmayacağımızı düşünüyoruz."

St. Osyth'de Red Lion adlı pubın sahibi olan Dave Sparks, ITV haber merkezine tüm bu yaşananların gerçeküstü olduğunu ve bölgede aslanların gezinmesini asla beklemediklerini söyledi.

Bölgede kimsenin henüz hayati tehlike yaşamadığını ekleyen Sparks, çocuklu ailelerin ilk başta endişelendiklerini ancak şu anda iyi oldukların belirtti.

Polis, aslanı görenlerin 999'u aramalarını istiyor.