BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Esrarengiz üçlü 11 Eylül'ün gizli hücresi miydi?

Wikileaks'teki yazışmalara göre Amerikan makamları otel odalarında pilot üniformaları olan, 11 Eylül'de Pentagon'a çarpan uçağa bir gün önce binmeleri gerekirken ortadan kaybolan üçlüyü izliyordu.

Abone ol

Amerika Birleşik Devletleri'nde güvenlik teşkilatlarının 11 Eylül saldırılarının hazırlıklarında yer almış olabilecek bir grup zanlıyı aradığı öne sürüldü.

İngiliz Daily Telegraph gazetesinin Wikileaks'e dayanarak duyurduğu habere göre, bu kişiler saldırılardan bir gün önce ABD'den Londra'ya seyahat etti.

Bu kişilerin Los Angeles'ta kaldıkları otel odasına temizlik görevlilerini sokmayarak şüphe çektiği kaydediliyor.

Üniformalar, koliler, kullanılmayan biletler

Çalışanların odada pilot üniformaları, parçalanmış bir cep telefonu ve çok sayıda diz üstü bilgisayar ayrıca Suriye, Kudüs, Afganistan ve Ürdün'e gönderilmek üzere hazırlanan koliler gördüğü belirtiliyor.

Belgelere göre bu kişilerin, Los Angeles'tan Washington'a gidecek bir uçakta rezervasyonu bulunuyordu. Ancak uçağa binmediler.

Aynı uçak ertesi gün beş kişilik bir grupça kaçırıldı ve Pentagon binasına çakıldı.

Uçakta ve binada bulunan yaklaşık 200 kişi öldü.

Haber sızdırma sitesi Wikileaks'in elde ettiği yazışma, Katar'ın Doha'daki temsilciliğinden İç Güvenlik Bakanlığı'na gönderilmiş.

Buna göre Katarlı olan üçlü ABD'ye 15 Ağustos 2001'de Londra'dan gitti.

Adları Meshal Alhajri, Fahad Abdulla ve Ali Alfehaid olarak verilen kişilerin New York'ta Dünya Ticaret Merkezi ve Özgürlük Anıtı'nı ziyaret ettiği, Washington'a ve Virgina'ya gittiği belirtiliyor.

Üçlü 24 Ağustos - 10 Eylül arasında ise Los Angeles'ta kalmış.

Buradan Londra'ya dönen grup daha sonra Katar'a geçmiş.

Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı FBI'ın yürüttüğü soruşturmalara göre grubun uçak biletleri ve otel ücretleri 'bilinen bir terörist' tarafından ayarlanmış.

Washington Post gazetesi, adı açıklanmayan bir Amerikalı kaynağı dayanarak bu kişilerin saldırılardan hemen sonra durumunun değerlendirildiğini ancak haklarında suç duyurusu yapılamayacağına karar verildiğini belirtiyor.

Yetkilinin "İnsan avı yok, aktif bir soruşturma yok" dediği aktarılıyor.

Daily Telegraph ise bu kişiler için bir insan avı yürütüldüğünden söz ediyordu.