BIST 9.103
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,70
HABER /  GÜNCEL

Esra Zarakol, İstanbul'un gusto mekanlarını yazdı

Hakla ilişkiler dünyasında profesyonel anlayışıyla marka haline gelen Esra Zarakol, İstanbul'un en beğenilen yerlerini İnternetHaber için kaleme aldı.

Abone ol

İNTERNETHABER - ÖZEL İÇERİK
Esra Zakakol  esrazarakol@gmail.com


Bu hafta Karaköy, Galata, Tünel üçgeninde en beğendiğim restoranlardan üçünü sizlerle paylaşacağım. O bölgede aslında sevdiğim, keyifle vakit geçirdiğim çok fazla mekan var. Zaman zaman yine o taraflara uzanıp gustosu olan mekanlardan bahsedeceğim. Sizler de önerilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.

FERAHFEZA:
Karaköy’de modern ve ferah bir lezzet deneyimi

Karaköy’ün en eski müdavimlerinden Ferahfeza bu sezon yenilenmiş haliyle “İstanbul Top 10” listemin içinde. Karaköy’de Mimarlar Odası binasının terasında adeta saklı kalmış hissi yaratan mekan, içeri girdiğiniz an eşsiz atmosferiyle sürpriz yapıyor.

Ferahfeza’nın mönüsü tarihten günümüze Akdeniz ve Anadolu mutfaklarından ilham alıyor. Deneyimli şef Özhan Şivetoğlu liderliğinde tam bir ekip işi olarak yürütülen mutfaktan öne çıkan lezzetler Frik Pilavı, Antakya Tuzlu Yoğurt ile sunulan Nar Ekşili Kuzu Karski Fileto ve Torik Lakerda Tartar.

Galata Kulesi’ni büyülü bir açıdan gören konumuyla fark yaratan Ferahfeza’nın bar bölümü, bu güzel bahar akşamlarında güneşi batırmak isteyenlere özellikle tavsiye ediyorum.

LEB-İ DERYA

İngiltere’nin referans gezi dergisi Sunday Times Travel tarafından, geçtiğimiz yıl dünyanın en iyi altı roof barından biri olarak gösterilen Leb-i derya, Beyoğlu’nda teras konsepti ile bir klasik. Ünü Türkiye sınırlarını aşan mekanın müdavimleri arasında sıklıkla yabancıları görebilmek mümkün.

2002 yılından beri Kumbaracı Yokuşu’ndaki Kumbaracı Han’da hizmet veren mekan; manzarası, yemeklerinin lezzeti, servis kalitesi ve kokteylleri ile her daim “en iyi ilk 10” listemdedir. Her gün 16.00 – 02.00 arası açık olan Leb-i Derya’da Lounge, Nu Jazz, Electro Bossa, Chillhouse, Nu Disco müzikler çalınıyor. Akşam yemeği için rezervasyon yaptırmadan gitmenizi tavsiye etmem zira ayakta kalma ihtimaliniz çok yüksek.

GALATA’NIN EN YENİSİ NOLA İSTANBUL

Tarihi mimarisinin çizgilerini sıcak atmosferine taşıyan Nola İstanbul, lezzetli mönüsü, özel etkinlikleri ve şehrin içinde vaha etkisi yaratan bahçesiyle Galata semtine farklı bir soluk getiriyor.

Konumu gereği tarihsel bir değere ev sahipliği yapan Nola İstanbul’un mönüsü de mekânın ambiyansına uygun olarak oluşturulmuş. Akdeniz Mutfağı’nın yanı sıra Türk Mutfağı’ndan lezzetli örnekler sunulan menüde yer alan tüm tarifler dünya mutfağı literatüründe yer aldığı orijinal tarifleriyle hazırlanıyor.

Dünyanın en önemli gastronomi birliği kabul edilen Chaine des Rotisseurs tarafından da tanınan Nola İstanbul, çok seçkin ve Türkiye’de ise sınırlı sayıda restorana verilen Chaine des Rotisseurs üyesi oldu. Mekan sabah 10.00, gece 02.00 arası hizmet veriyor. Sözün kısası gün boyu keyifli vakit geçirmek isterseniz Nola İstanbul’a gidebilirsiniz.

Şehirli kadınların yeni adresi: kizkiza.com

Şehirli kadınların yeni buluşma adresi kizkiza.com, Warner Bros Pictures, New Line Cinema ve Metro-Goldwyn-Mayer Pictures ile ortaklaşa olarak Türkiye’de 15 Nisan’da vizyona girecek  “How to Be Single-Bekar Yaşam Klavuzu” filminin özel gösterimini gerçekleştirecek.

Metropol hayatında bekar yaşamanın yolları ve eğlencesi üzerine odaklı bir “kız” filmi olan How to Be Single’ın başrollerinde “Grinin 50 Tonu” filminden tanıdığımız Dakota Johnson (Alice) Rebel Wilson (Robin), Alison Brie (Lucy) ve Leslie Mann (Meg) oynuyor. Yönetmenliğini Christian Ditter’in üstlendiği filmde ikili ilişkiler komik bir dille anlatılıyor.

Sadece kizkiza.com üyeleri ve davetlilerin katılacağı özel gösterim 12 Nisan Salı akşamı Metro City Sinema Pink’te gerçekleşecek. Davetliler arasında olabilme şansını elde etmek için tüm kızlar siteye ücretsiz üye olabilir.