BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,58
ALTIN 2.384,18
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Eskişehir'de kentsel dönüşüm krizi

Kentsel dönüşüm yasasının yürürlüğe girmesiyle Eskişehir'de gayrimenkul satışlarında durma yaşandı.

Abone ol

Emlak Komisyoncular Odası Başkanı Gazi Çelik, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve yürürlüğe giren Kentsel Dönüşüm Yasası'nda Eskişehir'de de 8 ayrı mahallenin riskli alan ilan edilmesinden sonra bölgelerde gayrimenkul satışlarının durduğunu söyledi.

Başkan Çelik, Mustafa Kemal Paşa, İhsaniye, Hacıali Bey, Yeni, Işıklar, Mamure, Deliklitaş ve Kurtuluş mahallelerinin riskli alan olarak ilan edilmesini değerlendirdi. Vatandaşların bu yasaya hazırlıksız yakalandığını anlatan Gazi Çelik "Birçok vatandaş bu konuda mağdur oluyor. Bu mahallede evi ya da dükkanı bulunan vatandaşların tapu kütüklerine 'Satılamaz' yazıldı. Yasa bazı sorunlar belki de çözülecek ancak, vatandaşlar buna hazırlıksız yakalandılar. Bu bölgelerde çalışmalar yapıldığından dolayı bazı mahalleliler sıkıntılı. Çünkü gayrimenkullerini satamayacaklar. Bu kanun kamuoyunu bilgilendirerek yapılmalıydı'' diye konuştu.

Müteahhitlerin veya vatandaşların adı geçen mahallelerden ev satın almaya çekindiğini belirten Çelik, 'Bu sorunlar nasıl çözülecek? Bilgi kirliliği şehrimize zarar veriyor. Yetkili kişiler tarafından vatandaşlarımız doğru bilgilerle aydınlatılmalı. Kanun bundan sonrakileri kapsasaydı çok daha iyi olacaktı'' diye belirtti