BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.494,06
HABER /  GÜNCEL

Eski savcı Ferhat Sarıkaya gözaltına alındı

Hakimler ve Savcılar Kurulunca (HSK) dün meslekten ihraç edilen eski savcı Ferhat Sarıkaya, Ankara Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.

Abone ol

FETÖ’nün ilk kumpası olduğu iddia edilen Şemdinli davasını açan ve hazırlanan iddianamede imzası bulunan eski savcı Ferhat Sarıkaya, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından savcılığa giderek itirafçı olmuştu. HSK o dönemde Sarıkaya’yı açığa almıştı.

Bugüne kadar maaşının 3’te 2’sini almaya devam eden Sarıkaya’yı HSK önceki gün meslekten ihraç ettiğini duyurdu. HSK müfettişlerce hazırlanan 200 sayfalık raporu da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Savcılık da Sarıkaya hakkında ‘FETÖ üyeliği’ suçlamasıyla soruşturma başlattı ve gözaltı kararı verdi. Yurtdışına çıkış yasağı da konulan Sarıkaya, gözaltına alındı. Sarıkaya, ifadesi alınmak üzere TEM Şube Müdürlüğüne getirildi.

Başsavcılık, Şemdinli soruşturmasını hazırlayan ekibin içinde yer alan dönemin Van Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Mustafa Uçkan, Van Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürü Haşim Yalçınkaya hakkında ‘örgüt üyeliği’ suçlamasıyla dava açmıştı.