BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.471,86
HABER /  GÜNCEL

Eski IMF Başkanı Strauss-Kahn ile eşi ayrıldı

New York'ta karıştığı seks skandalı nedeniyle IMF Başkanlığı görevinden ayrılan Dominique Strauss-Kahn'ın evliliğinin de sona erdiği bildirildi.

Abone ol

New York'ta karıştığı seks skandalı nedeniyle IMF Başkanlığı görevinden istifa eden, siyaset hayalleri de sona eren Dominique Strauss-Kahn'ın eşi Anne Sinclair'le de ayrıldığı bildirildi.

İkilinin ayrıldıkları konusunda herhangi bir resmi açıklama yok. Ancak Sinclair, Le Parisien muhabirinin "Ayrılığınızdan bu yana hayatınız nasıl gidiyor?" sorusuna ''iyi'' yanıtı vererek artık birlikte olmadıklarını, ima yoluyla da olsa, teyit etti.

Geçen aydan bu yana çiftin ayrıldığına dair dedikodular yayılmış, ancak iki taraf da bu iddiaları doğrulamamıştı.

Aynı zamanda gazeteci olan Anne Sinclair, yaşanan çok sayıda skandal boyunca eşinin yanında durmuştu.

Haziran ayında, ikisi de 63 yasında olan çift, haklarında ''ayrıldılar'' diye haber yayınladıkları için Closer dergisini mahkemeye vermekle tehdit etmişti.

Dominique Strauss-Kahn bu yılın başında, New York'ta bir otelde kadın kat görevlisini taciz ettiği iddiasıyla tutuklanmış ve Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanlığı'ndan istifa etmek zorunda kalmıştı.

Strauss-Kahn söz konusu davadan beraat etmiş, ancak hakkında cinsel istismarlara yönelik soruşturmalar açılmıştı.

Strauss-Khan hakkında mart ayında açılan bir soruşturma ise, iki iş adamı ve bir emniyet müdürüyle birlikte Fransa ve ABD'de fuhuş çeteleri aracılığıyla seks partileri düzenlediği iddiasını içeriyor.

Eski IMF Başkanı bu suçlamaları reddediyor.

New York'taki skandalın ardından IMF Başkanlığı'ndan istifa eden Strauss-Kahn, bu yıl Fransa'da yapılan seçimlerde Sosyalistlerin cumhurbaşkanı adayı olma iddiasından da vazgeçmek zorunda kalmıştı.

Strauss-Kahn ve Fransız Huffington Post gazetesinin müdürü olan gazeteci Sinclair 21 yıl önce evlenmişlerdi.

Çift yakın zamana kadar Sinclair'in mesleğini ABD'de sürdürüyor olması nedeniyle Washington'da yaşıyorlardı.