BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.471,21
HABER /  GÜNCEL

Apaydın Kampı'na ziyaret

TBMM İnsan Hakları Komisyonu 4 Eylül'de kampı ziyaret edecek.

Abone ol

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, 4 Eylül'de, Suriyeli sığınmacıların kaldığı Apaydın kampını ziyaret edecek.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün'ün başkanlığındaki ''TBMM İnsan Hakları Mülteci Alt Komisyonu'', 4 Eylül Salı Günü, Suriyeli sığınmacıların kaldığı Apaydın kampının da aralarında bulunduğu bazı kamplarda incelemelerde bulunacak.

Komisyon Başkanı Ayhan Sefer Üstün, komisyonun Apaydın Kampı'na gidişi ile ilgili hazırlıkların devam ettiğini söyledi.

Gidişle ilgili Meclis içindeki bürokrasi işlemlerinin Pazartesi günü biteceğini belirten Üstün, ''3 Eylül Pazartesi akşamı Ankara'dan yola çıkılacak. Salı sabahı çalışmaya başlayacağız. Başta Apaydın Kampı olmak üzere kararlaştırdığımız diğer kampları da ziyaret edeceğiz. Çalışmalarımızı tamamladıktan sonra döneceğiz'' dedi.

Üstün, Hatay'a, komisyon bünyesinde daha önce kurulmuş, yetkilendirilmiş alt komisyon olan ''Mülteciler Alt Komisyonu'' üyesi milletvekilleri ile gideceklerini ifade ederek, heyete kendisinin başkanlık yapacağını bildirdi.

''Yeni bir heyet kurulabilir mi?'' sorusuna Üstün, ''Yeni bir heyet oluşabilmesi için komisyonun toplanması ve karar alması gerekiyor. Komisyonun kısa süre içerisinde toplanıp karar alması, Meclis'in tatilde olması nedeniyle mümkün olmadığından, zaten daha önceden yetkilendirilmiş olan alt komisyon ile birlikte bu incelememizi gerçekleştireceğiz'' yanıtını verdi.

Komisyon Başkanı Üstün, ziyaretlerinin en az 2 gün süreceğini kaydetti.