BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.422,28
HABER /  GÜNCEL

Eski Genelkurmay Başkanı'ndan flaş Balyoz yorumu

Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, mahkemenin tüm Balyoz davası sanıklarına beraat kararı vermesi hakkında 'Çok mutluyum' dedi.

Abone ol

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök, Balyoz davasında mahkemenin verdiği beraat kararlarıyla ilgili, 'Çok büyük mutluluk duyduğu' yorumunu yaptı.

Balyoz davasında net bir tutum takınmadığı için eleştirilere hedef olan Özkök, Hürriyet’en Uğur Ergan'a kyaptığı açıklamada “En samimi duygularımla şunu söylemek isterim ki, çok mutluyum” dedi.

"SİZDEN RİCAM; BENİ ZORLAMAYIN"

Özkök, “Davada yargılananlar tarafından eleştirilmiştiniz. Mahkeme davada beraat kararı verdi. Bir değerlendirme yapmak ister misiniz?” sorusuna “İnanın mutluluğumu beyan etmek dışında başka bir şey söylemek istemiyorum. Bir şey söylüyorum, ondan sonra bir sürü laf ediliyor, söz çıkıyor, konu başka yerlere çekiliyor. Bu nedenle sizden ricam beni zorlamayın. En samimi duygularımla söylemek isterim ki, beraat kararı nedeniyle çok mutluyum.” dedi.

hilmi-ozkok.jpeg

Özkök, Anayasa Mahkemesi’nin geçen yıl Haziran ayında Balyoz’da bireysel başvuruları kabul edip yeniden yargılanma karar vermesi sonrasında da, “Anayasa Mahkemesi’nden çıkan karardan dolayı çok sevinçli olduğumu özellikle vurgulamak isterim. Haksızlığın önlenmesinden dolayı memnunum. Bundan başka da söyleyeceğim bir şey yok” açıklaması yapmıştı.

Balyoz Davası’nda yeniden yargılama başladıktan sonra Özkök ile eski Kara Kuvvetleri Komutanı Emekli Orgeneral Aytaç Yalman Kasım 2014’te mahkemenin talebi üzerine ifade vermişlerdi.