BIST 10.277
DOLAR 32,29
EURO 34,75
ALTIN 2.387,01
HABER /  POLİTİKA

Eski DYP milletvekili hayatını kaybetti

Ankara'nın ilk özel hastanesi olan Güven Hastanesi'ni kuran Ahmet Küçükel denize girdiği sırada kalp krizi geçirdi.

Abone ol

Adı Ankara’da 1974 yılında kurduğu ve yıllarca başhekimliğini yaptığı özel Güven Hastanesi ile birlikte anılan doktor ve politikacı Ahmet Küçükel, tatilde bulunduğu İzmir’de geçirdiği kalp krizi sonucu dün akşam hayatını kaybetti.

ÇEŞME'DE DENİZDE KALP KRİZİ GEÇİRDİ

DYP eski Genel Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Ahmet Küçükel’in akşamüstü Çeşme Ildırı mevkiindeki evinin önünde denize girdiği sırada kalp krizi geçirdiği, denizden çıkarılmasına ve olay yerine ambulans çağrılmasına karşın kurtarılamadığı öğrenildi.

Yazılı bir açıklama yapan Güven Hastanesi, 74 yaşındaki Küçükel’in yarın TBMM’de yapılacak törenin ardından Kocatepe Camii’nde kılınacak öğle namazını müteakip, 23 Ağustos'ta memleketi Elazığ'a bağlı İçme Köyü'ndeki aile kabristanlığına defnedileceğini bildirildi.

GÜVEN HASTANESİ'Nİ KURMUŞTU

1936 yılında Elazığ'da doğan Doç. Dr. Ahmet Küçükel, 1964 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Küçükel, Almanya'da ihtisasını yaptıktan sonra Bursa Uludağ Üniversitesi’nde öğretim üyeliğine atandı. Ahmet Küçükel 1974 yılında eşi Dr. Aysun Küçükel ile birlikte Ankara’daki ilk özel hastanelerden biri olan Güven Hastanesi’ni kurdu.

12 Eylül sonrasında DYP’nin kurucu üyesi olan Ahmet Küçükel, 18 ve 19’uncu dönemde Elazığ’dan milletvekili seçildi. Küçükel iki çocuk babasıydı