BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Eski başbakanın videosu olay oldu

Eski Başbakanlardan Kosova'nın Geleceği için İttifak Partisi (AAK) lideri Ramuş Haradinay'ın, din hakkındaki sözleri tartılıyor.

Abone ol

Eski Başbakanlardan Kosova'nın Geleceği için İttifak Partisi (AAK) lideri Ramuş Haradinay'ın, internet ortamında, ülkede din meseleleri ile ilgili İngilizce olarak açıklama yaptığı bir görüntüsü Kosova'da tartışmaya neden oldu.

NEDEN MÜSLÜMAN OLDUĞUNU BİLMİYOR

Expresss gazetesinin internet sayfasında yer alan videoda, Haradinay'ın Kosova'da din konusunda, merhum Kosova Başkanı İbrahim Rugova'nın görüşüne benzer olan bakış açısı sergilediği anlaşılıyor. Videoda, Haradinay, babasının hacı olduğunu anmadan, ailesinin nesilden nesile katolik Arnavut olduğunu ve kendisinin neden Müslüman olduğunu bilmediğini söylüyor.

Videoda Haradinay, “Dua etmek ya da ibadet için hiç bir zaman camiye gitmedim" ifadesini kullanıyor. Konuşmasında, Arnavutların adlarının farklı olduğunu kendileri için dinin, Osmanlı idaresinde sadece yaşam biçimi olduğunu kaydeden Ramuş Haradinay, Kosova'da Arnavutların Müslüman olarak görülmesine rağmen farklı yaşadıklarını kaydettiği görülüyor.

Haberde videonun, Kosova kamuoyu tarafından siyasilerin din konusunda bakış açılarının merak edilmesinden dolayı yayınladığı belirtiliyor. Videoda vatandaşlar arasında tartışmalara neden olurken, Haradinay'ın bu konuda açıklama yapmasını istediler,