BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.402,55
HABER /  DÜNYA

Eşini kaçırdı, kardeşini öldürdü

Adana’da eşini kaçıran, kardeşini öldüren sanığa 17 yıl 6 ay hapis cezası verildi.<br/>Olay, 31 Ekim 2012 günü Köprülü Mahallesi’nde meydana...

Abone ol

Adana’da eşini kaçıran, kardeşini öldüren sanığa 17 yıl 6 ay hapis cezası verildi.
Olay, 31 Ekim 2012 günü Köprülü Mahallesi’nde meydana gelmişti. İddiaya göre, Elazığ’da yaşayan Halil Duracak (18) ile kuzeni olan F.D. (22) arasında duygusal ilişki vardı. Ancak F.D. Halil’in ağabeyi Bayram (25) ile evlendirildi. Kaynakçılık yaparak geçimini sağlayan Bayram Duracak yanında kalan kardeşinin lisede okumasına yardımcı oluyordu. Halil, F.D.’yi birkaç kez Adana’da oturan ablasının yanına kaçırdı. Bayram Duracak, eşini ikna ederek geri götürdü. Ancak Halil Duracak Eylül ayında F.D.’yi tekrar Adana’ya kaçırdı. Bayram Duracak’da peşlerinden Adana’ya geldi. Evin önünde bekleyen öfkeli ağabey kendisini görüp, kaçmak isteyen kardeşini bıçakla öldürdü. Olaydan sonra bir süre kaçan şahıs polis tarafından yakalandıktan sonra adliyeye teslim edildi. Sanık cezaevine konularak tutuklu yargılanması başlandı. Adana 5.Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki son duruşmada eski ifadesini tekrarlayan sanık, kardeşi ile eşi arasında gönül ilişkisi olup olmadığını bilmediğini belirtip, “ Halil, karım ve çocuğumu 2 kez Adana’ya kaçırdı. Eşim F. kendisini tehdit ederek kaçırdığını söylemişti. Olay günüde karım ve çocuğumu geri götürürken, sokakta karşılaştık“ dedi.
Kardeşi Halil’in, eşini ve çocuğunu götürmesine engel olmak istediğini öne süren Duracak, “Beni yumruklamaya başladı. Daha sonra da bıçak çekti. Boğuşurken, kendi elindeki bıçağın üzerine düştü. Kardeşimi öldürmedim” dedi.
Mahkeme, olaydaki haksız tahrik ve iyi hali de göz önünde bulundurarak sanığı 17 yıl 6 ay hapse mahkum etti.
(İHA)