BIST 9.997
DOLAR 32,40
EURO 34,76
ALTIN 2.434,67
HABER /  MEDYA

Evlilik programlarına yeni uygulama

Evlilik programlarına da akıllı işaretler geliyor! RTÜK Başkanı Davut Dursun bakın konuyla ilgili neler söyledi?

Abone ol

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Davut Dursun, "Evlilik programları için ’akıllı işaretler’ uygun görülürse bazı parametrelerde değişiklik yapmak gerekebilir. Düşünülebilir tabii, zor bir şey değil" dedi.

Dursun, AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz’ün televizyonlardaki evlilik programlarına "13 (şiddet/korku, cinsellik)" akıllı işaretinin uygulanması isteğiyle ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye’de bazı programlarda akıllı işaretler sisteminin uygulandığını belirtti.

Akıllı işaretlerin, belli bir sistematik dahilinde programla çalıştığını anlatan Dursun, şunları kaydetti: "Şimdi 13 sembolünün evlilik programlarında uygulanması isteniyor. Bir programa 13 uygulanıp uygulanmayacağı, o programın kodlamasında ortaya çıkıyor. Programla ilgili bilgileri yazılımla veriyorsunuz, bilgisayara verdiğiniz bilgilerden sonra bilgisayar hangi sembolün programa uygulanacağını otomatik olarak veriyor. Evlilik programları için akıllı işaretler uygun görülürse bazı parametrelerde değişiklik yapmak gerekebilir. Bize böyle bir talep gelir, ’tamam uygundur yapalım’ dersek, bazı parametrelerde yapılacak değişikliklerle sonuç sağlanabilir. Düşünülebilir tabii, zor bir şey değil." AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, televizyonlardaki evlilik programlarına akıllı işaret uygulanması isteğini, bir süre önce RTÜK Başkanı Davut Dursun’a bir mektupla iletmişti.