BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,90
ALTIN 2.439,25
HABER /  GÜNCEL

Eşine 8 saat boyunca tecavüz etti

Ankara’da cezaevinden kaçan Hamit Ç., imam nikâhlı eşi D. A.’ya önce elektrik vererek işkence yaptı

Abone ol

Ankara'nın Keçiören İlçesi Yeşilöz Mahallesi'nde kadına yönelik şiddet, vahşet boyutlarına ulaştı. Sincan Cezaevi'den firar eden Hamit Ç. (22), gizlice evine döndü. Eve giren genç adam, 4 yıl birlikte yaşadığı imam nikahlı eşi D. A.'yı (22) beklemeye başladı. Akşam saatlerinde eve dönen D. A. imam nikâhlı eşini karşısında görünce, şaşkına döndü. Saatlerdir evde yalnız başına eşini bekleyen Hamit Ç., "Bu saate kadar neredeydin?" dediği eşini tekme tokat dövmeye başladı.

HAP İÇİRDİ

Kemer ve sopayla genç kadını döven Hamit Ç., sonra da zorla bir kutu hap içirdi. Hızını alamayan Hamit Ç., elektrik vererek işkence yaptı. İmam nikâhlı eşinin işkencelerine dayanamayan D. A., bir süre sonra kendinden geçti ve bayıldı.

KORUMA İSTEDİ

Saatlerce işkence yaptığı genç kadının kendinden geçmesini fırsat bilen Hamit Ç., 8 saat süreyle kadına tecavüz etti. 2 günü evde yarı baygın geçiren genç kadın, önceki sabah kendine geldi. İmam nikâhlı eşinin uyuduğunu gören D. A., mutfak camından evi terk ederek, savcılığa sığındı. Genç kadın başından geçenleri savcıya anlattı ve koruma istedi.

ARKADAŞI SAKLADI

Soruşturmayı yürüten savcının talimatı üzerine eve baskın yapıldı. Evde bulunamayan Hamit Ç.'nin gidebileceği tüm adresler tek tek arandı. Sonunda cezaevi firarisi Hamit Ç.'nin, arkadaşı Ali İ.'nin evinde saklandığı tespit edildi. Polis ekipleri Ali İ.'nin kapısını çaldı. Polisin geldiğini anlayan Hamit Ç. evin arka balkon kapısından atlayarak kaçmak istedi. Yalınayak kaçmaya çalışan cezaevi firarisi, evi saran polisler tarafından kısa süreli bir kovalamacadan sonra yakalandı.

SAHTE KİMLİK ÇIKTI

Yaralama ve uyuşturucu madde kullanma suçlarından aranan Hamit Ç.'nin üzerinden Berkem K. adına düzenlenmiş nüfus cüzdanı ve psikiyatri servisine ait muayene barkotu çıktı. Polis tarafından sorgulanan Hamit Ç., ifadesi alındıktan sonra çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak firar ettiği cezaevine gönderildi.

TACİZCİLERE AKIL ALMAZ CEZA'

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Konya'da mesaj yoluyla dini nikahlı eşini taciz ettiği iddia edilen iki komşusunu biber gazıyla etkisiz hale getirip arkadaşlarıyla birlikte döven şahıs, daha sonra şahısları çırılçıplak soyup yola attı. Yolda buldukları çuvalı üzerlerine geçirerek örtünmeye çalışan yaralılar, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olay, saat 23.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Kocatepe Mahallesi Oruç Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, uzun süredir eski iki komşusu tarafından mesaj yoluyla rahatsız edilen bir çocuk annesi A.Ü. (16), mesajların kesilmemesi üzerine durumu dini nikahlı kocası Kadir K'ya (44) anlattı. Bunun üzerine eşini rahatsız ettiği iddia edilen eski komşularına ders vermek isteyen Kadir K., eşiyle birlikte bir plan yaptı. Kadir K., eşine kendisini rahatsız eden komşularına evlerinin yakınında bulunan parkta buluşmak istediğini yazmasını söyledi.

BİBER GAZIYLA ETKİSİZ HALE GETİRDİ

Eşinin isteği üzerine genç kadın, kendisini rahatsız eden komşularına akşam saatlerinde parka buluşmak istediğini yazdı. Eşiyle birlikte uyguladığı planın ardından Kadir K., arkadaşları Y.B. (28) ve Y.S.'yi de (27) yanına alarak, minibüsle parka gidip beklemeye başladı. Buluşma saati geldiğinde Kadir K., genç kadınla buluşacağını sanarak parka gelen eski komşuları C.K. (23) ve A.K'yi (28) biber gazıyla etkisiz hale getirdikten sonra minibüse bindirdi. Kadir K., daha sonra olay yerinden ayrılarak Adana Çevre Yolu istikametine doğru gitmeye başladı.

Seyir halindeyken minibüste darp etmeye başladığı şahısların kıyafetlerini tamamen çıkaran Kadir K., daha sonra çırılçıplak kalan iki komşusunu Karatay Belediyesi Hobi Bahçeleri yakınlarında araçtan attı. Ayakkabısız çıplak halde buldukları çuvalı üzerlerine geçirip örtünmeye çalışan iki şahıs, Hobi Bahçesi'ndeki güvenlik görevleri tarafından fark edildi. Polise ve ambulansa haber verilmesinin ardından iki şahıs, Konya Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Giydikleri çuvalın üzerine sağlık görevlilerin verdiği battaniye ve çarşafı da geçiren şahıslar, tekerlekli sandalyeyle hastaneye taşınırken yüzlerini gizledi.

TACİZCİLERİN EŞLERİNİ ARAYIP HABER VERDİ

Şahısların kıyafet ve cep telefonlarını da gasp eden Kadir K., gasp ettiği cep telefonuyla şahısların eşlerini arayarak, kocalarını çırılçıplak soyup yola attığını haber verdi. Kocalarını attığı yeri de söyleyen Kadir K., daha sonra polisi arayarak kendisini ihbar etti. Gasp ettiği kıyafetleri çöp konteynırına attığını söyleyen Kadir K., cep telefonuyla kendisine yardım eden arkadaşlarını arayıp teslim olmalarını istedi. Şüpheli kocanın gösterdiği çöp konteynırında bulunan kıyafetler, polis tarafından delil torbalarına doldurularak merkeze götürüldü.

Olayın ardından polis tarafından eşi A.Ü. ve arkadaşlarıyla birlikte gözaltına alınan Kadir K., sağlık kontrolü için Konya Numune Hastanesi'ne getirildi. Kucağındaki bebeğiyle birlikte hastaneye gelen A.Ü., hastane girişinde yüzünü bebeğiyle kapatarak gizlemeye çalıştı. Sağlık kontrolü sırasında ise A.Ü.'nün eşiyle konuşup gülüşmesi dikkat çekti. Sağlık kontrolünün ardından hastaneden çıkan şüphelilerden bu kez de Kadir K., kucağına aldığı bebeğiyle yüzünü  gizlemeye çalıştı. Gözaltına alınan şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

ÖLDÜREN İHMALİN METRESİ 5 LİRA

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Palandöken'de antrenman yaparken düşünce pist kenarına konulan tahta perdelere çarparak can veren Aslı Nemutlu'nun ölümüyle ilgili bilirkişi raporunda, tahta perdelerin önünde ağ tarzı koruyucu önlemlerin olmadığına dikkat çekildi. Ağlar 5-7 lira arasında değişiyor.

Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Alp Disiplini yarışlarına katılmak için Konaklı Kayak merkezinde hazırlık yapan İstanbul Özel Saint Joseph Lisesi öğrencisi milli kayakçı 17 yaşındaki Aslı Nemutlu'nun antrenman yaparken ahşap kar perdelerine çarparak ölümü, ihmal iddialarını da gündeme getirdi.

Cumhuriyet Savcılığı Konaklı'daki çeşitli iddiaları araştırırken, Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, "İhmal var diye kimse bizi suçlayamaz" dedi. Kayak öğretmeni Metin Gez ise "Dağ sahipsiz, daha çok kaza olur" diye konuştu.

Milliyet'in haberine göre, tipide pistin kapanmasını önlemek için yapılan tahta perdelerinin kayak pistlerine 8 metre uzaklıkta olduğunu belirten Kayak Federasyonu yetkilileri, "Bu çitler branda ile kapatılırsa çıkan tipi bunları kırar. Dünyanın her yerinde bu çitlerden vardır. Çitlerle pist arasındaki mesafe 8 metredir" dedi.

Kayak Federasyon Başkanı Özer Ayık şunları söyledi: "Aslı kızımızın yaşamını yitirdiği pistlerde geçen yıl Dünya Üniversiteler Kış Oyunları yapıldı. Bu dağı onlarca yerli ve yabancı uzman inceledi. O tahta bariyer kış oyunlarında da vardı. Acımız çok büyük. Şu an bunları konuşmak istemiyorum. Aslı'mızı ona yakışır bir şekilde toprağa verdikten sonra Erzurum'a gelip açıklama yapacağım. İhmal var diye kimse bizi suçlayamaz."

'DAĞLAR SAHİPSİZ'

Kayak Federasyonu eski yöneticilerinden olan ve Palandöken'de kayak öğretmenliği yapan Metin Gez ise, kar tutması ve tipinin pisti kapatmasını engellemek için yaptırılan tahta bariyerlerin önüne mutlaka plastik çubuklu ağların çekilmesi gerektiğini söyledi.

Palandöken ve Konaklı'da geçen kış yapılan 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarında Uluslararası Kayak Federasyonunun (FIS) bu kuralı uyguladığına dikkati çeken Gez, şöyle dedi: "FIS uzmanları, Palandöken'deki tüm yarışlarda plastik çubuklu ağlar kurdu. Hatta bazı yarışlarda 2- 3 sıra ağ döşediler. Bunun anlamı, hızla ağlara çarpan yarışçı, birinci ağdan geçerse ya da ağı devirirse diğer ağlar engel olsun. Konaklı'da özellikle tahta bariyerlerin mindersiz ve önünde ağ bulunmaması kazaya davetiye çıkarır. Mutlaka pistle bariyerler arasına ağlar çekilerek kayak yapanların güvenliği sağlanmalıdır. Dağlar sahipsiz, bu gidişle daha çok canlar yanar."

İLK BİLİRKİŞİ RAPORU TAMAM

Milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgili bilirkişi rapor hazırladı. Kazanın, Alp disiplini bayan yarışları için kullanılan 26 metre genişliğindeki pistin tam ortasında meydana geldiği kaydedilen raporda, Aslı Nemutlu'nun çarptığı yerde üç tahtanın bağlantı noktalarından çıktığı vurgulandı. Tahta kar perdeleri önünde bulunan yapay kar temin etmek amaçlı direklerin alt bölümlerinde mavi renkli süngerden koruyucu önlem alındığına işaret edilen bilirkişi raporunda, tahta perdelerin önünde ağ tarzı koruyucu önlemlerin olmadığına dikkat çekildi. Pistin Uluslararası Kayak Federasyonu tarafından testi yapılan pist olduğu bildirildi.

Cumhuriyet Savcılığı, bilirkişiden kazanın meydana geldiği pistin hangi kurum tarafından işletildiği, bu pistte bakım ve güvenlik tedbirlerinin kimler tarafından alındığı, piste alınan güvenlik önlemlerinin stadartlara uygun olup olmadığının belirlenmesini istedi. Bilirkişi bir hafta içinde bunları da savcılığa bildirecek.

'AĞIN METREKARESİ 5-7 LİRA ARASINDA'

Spor ağları üreten "Çeşit Mensucat"tan Aslı Topuz şunları söyledi: "Kayak pistlerine kurulan filelerin metrekaresi 5-7 lira arasında değişiyor. Askeriye kullanıyor ama özel pistlerden şimdiye kadar bize gelen talep hiç olmadı. Üç yıl önce Uludağ'da özel timlerin kayak eğitimi aldığı askeri kamp için sipariş üzerine ağ yapmıştık. Ağın kuvvet emme özelliği çok fazla. Yapılan testler, ağların 100 kilo ağırlığında çelik küreyi bile taşıyabildiğini gösteriyor. Çarpma anında da kişiye zarar vermiyor."

CENAZE TÖRENİ BUGÜN

Erzurum'da antrenman yaparken hayatını kaybeden milli kayakçı Aslı Nemutlu, bugün İstanbul Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Nemutlu'nun cenaze töreninin, arkadaşlarının Erzurum'dan İstanbul'a gelip törene katılmak istemeleri sebebiyle bugüne bırakıldığı öğrenildi. 

OTOMOBİLİYLE UÇURUMA YUVARLANDI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde yaşayan Irina Özkara otomobiliyle 300 metre derinliğindeki uçuruma yuvarlandı. Köpeğiyle birlikte otomobilden fırlayan Özkara'nın cesedi, Fethiye Arama Kurtarma Ekibi (AKUT) ve jandarma tarafından çıkarıldı.

Mehmet Altuğ Özkara ile 4 yıl önce evlenen Rus asıllı Irina Özkara (31), dün saat 13.00'da Ölüdeniz beldesine bağlı Kızılcakaya Mahallesi'nde bulunan evinden otomobiliyle ayrıldı. Kozağaç Hayvancılık ve Tarım Şirketi'nin müdürü olan Irina Özkara, 48 GR 002 plakalı otomobiliyle Kirme Mahallesi mevkiinde bilinmeyen bir nedenle aracının kontrolünü kaybetti. 300 metre derinliğindeki uçuruma yuvarlanan araç hurda haline geldi. Akşam saatlerinde balıkçılar tarafından uçurumda görülen otomobil jandarmaya bildirildi.

CESEDİ AKUT ÇIKARDI

Havanın kararması ve uçurumun çok derin olması nedeniyle bölgeye Fethiye Arama Kurtarma ekibi yönlendirildi. Arazi araçlarına bağladıkları halatlar yardımıyla otomobilin bulunduğu yere inen ekip, Özkara'nın cesedini 150 metre ileride buldu. Köpeğiyle birlikte otomobilden fırladığı anlaşılan Özkara'nın, kazanın hemen ardından öldüğü belirlendi. 6 saat süren arama kurtarma çalışmalarının ardından uçurumdan çıkarılan Irina Özkara'nın cesedi cenaze aracı ile Fethiye Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Eşinin cansız bedeninin çıkarılışını izleyen Mehmet Altuğ Özkara ise sinir krizleri geçirdi. Yolda inceleme yapan Jandarma ekipleri kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.