BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 34,97
ALTIN 2.443,99
HABER /  DÜNYA

Eşek Sibirya soğuklarına daha fazla dayamadı

Diyarbakır’da, hava sıcaklığının sıfırın altında 17 dereceye düşmesi nedeniyle bir eşek donarak telef oldu. Başıboş gezen yaklaşık 10 eşekle...

Abone ol

Diyarbakır’da, hava sıcaklığının sıfırın altında 17 dereceye düşmesi nedeniyle bir eşek donarak telef oldu. Başıboş gezen yaklaşık 10 eşekle çok sayıda sokak köpeği donma tehlikesi geçiriyor.
Diyarbakır Mardin yolu üzerinde bulunan Çarıklı civarında bir eşek cadde kenarında buz kesmiş bir halde bulundu. Önceki gece hava sıcaklığının sıfırın altında 17 dereceye düşmesi nedeniyle donarak telef olan eşeğin yanındaki 4 eşek, ölen eşeğin yanından ayrılmadı.
On Gözlü Köprü civarındaki kalya kaplı bölgede bulunan yeni doğum yapmış bir köpek ile 3 yavrusu, donmak üzereyken bulundu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekiplerince fark edilen anne köpek ile yavruları, koruma altına alındı. Yetkilileri gören anne köpek, önce yavrularına zarar verileceğini düşünerek havlamaya başladı. Ekipler tarafından uyuşturulan köpek ve 3 yavrusu araçlara alınarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı’na götürülerek tedavi altına alındı.
Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Sağlık İşleri Daire Başkanı veteriner hekim Nedim Yaşlı, sokakta yaşayan, sahipsiz güçten düşmüş hayvanları, hayvan bakım evi ve rehabilitasyon merkezine götürüp, sağlık muayeneleri ve tedavilerini yapıp kısırlaştırdıktan sonra doğaya saldıklarını söyledi. Yaşlı, “Ancak son 15-20 gündür Diyarbakır’daki aşırı soğuk havalar nedeniyle 50 civarında sokak hayvanı topladık. Bunların birçoğu kırsal alandakiler özellikle sınırımızın dışında olan Lice’ye, Mermer’e Ergani’ye, Mardin’e ve Siverek’e yakın bölgelerde çalışma yürütüyoruz. 5’i eşek 2’si katır 1’i at olmak üzere yaklaşık 53 hayvanımızı topladık. Köpekleri hayvan bakım evinde bakımlarını, beslenmelerini ve tedavilerini yürütüyoruz. Eşek ve atlar ise büyükşehir belediyemize bağlı canlı hayvan borsasında bulunan ahırlarda en azından bu soğuklar düşünceye kadar beslenmelerini ve bakımlarını yürütüyoruz” dedi.
(İHA)