BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,79
ALTIN 2.411,56
HABER /  DÜNYA

Eşek ile fil ne manaya geliyor?

Amerika seçimlerinde Demokratların sembolü eşek ve Cumhuriyetçilerin sembolü fil ne anlama geliyor?

Abone ol

Dünya gündemini aylardır meşgul eden ABD seçimlerinde de dikkat çeken ve artık ABD seçimlerinde birer simge haline gelmiş iki figür var. Demokrat Eşek ve Cumhuriyetçi Fil...

ABD Başkanı seçilen Obama Demokrat "eşek", Cumhuriyetçi aday Mitt Romney ise "Fil" sembolleri ile yarıştı. Bu eşek ile fil sombellerinin anlamları tarihe dayanıyor.

haberici.20121107050039.jpg
Demokratik Eşek ilk olarak 1828 yılında Demokrat Andrew Jackson'ın kampanyası sırasında ortaya çıktı. Rakiplerinin kendisine Jackass, yani eşek demesi üzerine, Jackson bu inatçı hayvanı kampanya posterlerinde kullanmaya karar verdi. Sonradan karikatürist-gazeteci Thomas Nast bu sembolü gazetede yayınladı ve ünlü bir sembol haline getirdi.
2.20121107084816.jpg
Yine aynı karikatürist Nast, Cumhuriyetçi Fil'in de yaratıcısı. Nast'ın 1874'de Harper's Weekly gazetesinde yayınlanan karikatüründe, aslan kıyafeti giymiş bir şekilde hayvanat bahçesindeki diğer hayvanları korkutan bir eşek görünüyordu. Karikatürdeki hayvanlardan biri olan filin üzerinde "Cumhuriyetçiye Oy" yazıyordu. Bu karikatür de Cumhuriyetçilerin fil sembolünü kullanmasında yeterli oldu.

Bugün Demokratlar eşeğin zeki ve cesur, Cumhuriyetçiler ise filin güçlü ve onurlu bir sembol haline geldiğini savunuyorlar.

OBAMA'NIN ZAFER KONUŞMASI (TIKLAYIN)

obamanin-secim-zaferi.jpg