BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.492,16
HABER /  GÜNCEL

Eşcinsel arkadaşını vuran Amerikalı genç mahkemede

Üç yıl önce sınıf arkadaşını 'eşcinsel' diye arkasından iki el ateş ederek öldüren 17 yaşındaki Amerikalı genç, mahkemede suçsuz olduğunu söyledi.

Abone ol

ABD'nin California eyaletinde sınıf arkadaşını eşcinsel olduğu için vuran genç, mahkemeye çıkarıldı.

Savcılık, olay sırasında 14 yaşında olan Brandon McInerny'nin sınıfa gizlice tabanca sokup bilgisayarı başında oturan 15 yaşındaki Larry King'i arkasından iki el ateş ederek vurduğunu söylüyor.

Savcılık makamına göre Brandon McInerny, Nazi ideolojisinden esinlendi.

Brandon McInerny, 2008 yılının Şubat ayında yaşanan olayda suçlu olmadığını ve nefret suçu da işlemediğini savundu.

Şimdi 17 yaşında olan Brandon McInerny'nin avukatları, gencin kurbanının kendisine istemediği şekilde cinsel yaklaşımı üzerine kendini kaybettiğini savundu.

Avukatlarına göre Brandon, sınıf arkadaşıyla arasında yaşanan olaydan aşırı etkilendiği ve tabancanın tetiğini de bu duygular içinde çektiğini dile getirdi.

Savcılık ise Oxnard kentindeki lisede yaşanan olayın ardında beyazların üstünlüğü anlayışının yattığını ve cinayetin infaz olduğu görüşünü dile getirdi.

Mahkemede polisin olay günü McInerney'nin çantasında Hitler'in "Kavgam" kitabının yanı sıra Nazi anlayışından esinlenen çizimler bulduğuna dikkat çekildi.

Amerikan basınında çıkan haberlere göre eşcinsel olduğunu saklamayan Larry King, okulda kimi zaman arkadaşlarınca ezilen bir çocuktu.

Sanık Brandon McInerny, yetişkin olarak yargılanıyor ve suçlu bulunduğu takdirde ömür boyu hapis cezasına çarptırılabilir.