BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,68
ALTIN 2.401,82
HABER /  DÜNYA

Eşcinsel adaydan çarpıcı açıklamalar

Giresun’un Bulancak İlçe Belediye Başkanlığına bağımsız aday olduğunu açıklayan Can Çavuşoğlu, Tüm Türkiye’de olduğu gibi Giresun’da da günd...

Abone ol

Giresun’un Bulancak İlçe Belediye Başkanlığına bağımsız aday olduğunu açıklayan Can Çavuşoğlu, Tüm Türkiye’de olduğu gibi Giresun’da da gündemden düşmüyor. Çavuşoğlu, neden aday olduğu konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti doğumlu olduğu öğrenilen ve İstanbul’da yaşayan ve kendini ‘eşcinsel, aktivist, yazar, düşünür, ressam, hümanist ve bir kadın hakları savuncusu’ olarak kendini tanımlayan Can Çavuşoğlu’ nun, adaylık için neden Bulancak’ı tercih ettiği ise bilinmiyor. Can Çavuşoğlu ise sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı son açıklamada, gösterilen ilgiye teşekkür etti.

İŞTE ADAYLIK GEREKÇELERİ
“Gönüllerin Adayı” olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, adaylık gerekçelerini şu cümlelerle anlattı:
“Konu, aslında ufak bir ilçe değil tüm Türkiye’dir. Bu kampanyayı başlatırken en ufak bir seçilme-seçilmeme kaygısı yaşamadım, yaşamıyorum ve yaşamayacağım. Asıl amaç ülkemizde uygulanan saçma sapan ’aday adaylı’ seçim sistemini eleştirmek, diğer yandan eşcinsellik olgusunu, bireyin seçilme hakkı ve özgürlüğünü, özetle kişinin yasalar çerçevesinde bu ülkede dilediğince düşünmekte, yazmakta, söylemekte, yapmakta, pişirmekte, yemekte, giymekte, çıkarmakta ne kadar özgür olduğunu sorgulatmaktır. Bu konuda da ilk adımı attığıma inanıyorum. Bugün ben olurum, yarın bir başkası seçilir. Kampanyamda yer alan Miami projesi sadece bir şehir ismi değil, bir düşünceler bütünüdür” dedi.
Can Çavuşoğlu, önümüzdeki hafta projeleriyle birlikte önemli açıklamalar yapacağını söyledi.
(İHA)