BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.410,97
HABER /  DÜNYA

Esad'ın danışmanından küstah Türkiye açıklaması!

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın danışmanlarından Bouthaina Shaaban, Türkiye'yle ilgili küstah açıklamalarda bulundu. Shaaban Türkiye'yi işgalci sömürgeci bir devlet olarak niteledi.

Abone ol

Bouthaina Shaaban, Suriye'deki Türk ve ABD askerlerini "işgalci" olarak niteleyerek ülkesinin "ilgileneceğini" ifade etti.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın danışmanlarından Bouthaina Shaaban, Lübnan merkezli al-Mayadeen televizyonunda dün yayımlanan söyleşisinde Şam'ın YPG önderliğindeki Suriye Demokratik Güçleri tarafından İslam Devleti'nden geri alınan Rakka'dan da vazgeçmediğini söyledi.

BU KONUYLA İLGİLENECEĞİZ

Shaaban, "Türkiye bugün sömürgeci bir ülkedir, tıpkı Amerikan güçleri gibi topraklarımızda bulunmaları yasa dışıdır... Topraklarımızdaki yasa dışı işgalci güçlerle nasıl ilgileniyorsak bundan sonra bu konuyla da öyle ilgileneceğiz." dedi.

600'E YAKIN KİŞİ GÖZALTINDA

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Suriye'de ekim ayında aralarında kadın ve çocukların da olduğu en az 588 kişinin tutuklandığını açıkladı. 

SNHR, Suriye'deki iç savaşta çatışan farklı gruplar tarafından tutuklanan kişiler hakkında ekim raporunu yayımladı.

Raporda, "Ağ olarak geçen ay içerisinde büyük çoğunluğu Suriye rejimi güçleri tarafından 36'sı çocuk 59'u kadın en az 588 kişinin tutuklandığını belgeledik." ifadeleri kullanıldı.