BIST 10.015
DOLAR 32,36
EURO 34,76
ALTIN 2.438,79
HABER /  DÜNYA

Esad'dan Suriyeli çocuklar cevabı!

Suriye Devlet Başkanı Esad, Halep'te öldürülen çocuklarla ilgili öyle bir cevap verdi ki dünya kamuoyunda tepkilere neden oldu.

Abone ol

Suriye Devlet Başkanı Esad, Batı’nın, ‘insanlara neler olduğunu açıklayamadığı için’ Suriye’de güç kaybettiğini söyledi. Esad, Rusya’nın Suriye’deki müdahalesi sonrası ise IŞİD'in her anlamda güç kaybetmeye başladığını vurgularken, Halep'te öldürülen çocuklarla ilgili bir soruya verdiği cevap, dünya kamuoyunda tepkilere neden oldu.

İngiliz Sunday Times gazetesine röportaj veren Suriye lideri Beşar Esad, "Geçmişte, herhangi bir şey söylesem benim gerçeklerden kopuk olduğunu söylerlerdi. Şimdiyse durum farklı. Batı giderek gücünü kaybediyor. İnsanlara neler olup bittiğini anlatabilecekleri bir dayanakları yok" dedi. "IŞİD para kazanmak için, ABD’nin uyduları ve insansız hava araçları gözetlerken petrol kaçırıyor, Irak’ın petrol sahalarını kullanıyordu. Batı da hiçbir şey söylemiyordu” ifadelerini kullanan Esad, şunları söyledi: “Ama Ruslar müdahale etti ve IŞİD kelimenin her anlamıyla küçülmeye başladı. Fark yaratan şey elbette ateş gücüydü. Onların (Ruslar) bizim sahip olmadığımız ateş güçleri var." Öte yandan Esad, ülkesindeki durumu bir dünya savaşı olarak tanımladıklarını belirip "Ama bu, Suriye’ye karşı olan bir dünya savaşı. Zira onlarca ülke bize karşı ve o teröristlere para ve lojistik sağlıyorlar" diye ekledi.

"HAKKIMDA SÖYLEYECEK BAŞKA ŞEYLERİ YOK"

Esad ayrıca Batılı ülkelerin kendisine karşı bir enformasyon kampanyası yürüttüğünü de söyledi. "Şeytanlaştırma çabaları son raddesine vardı. ‘Bu bir diktatör, kendi halkını öldürüyor, varil bombaları atıyor’ diyorlar. Benim hakkımda söyleyecek başka bir şeyleri yok" ifadelerini kullanan Esad, sivillere karşı kimyasal silah kullandığı iddialarını da bir kez daha reddetti. Diğer taraftan Esad, militan gruplarını Halep’ten çıkarmakta kararlı olduklarını da bir kez daha vurguladı: "Teröristler Halep’in bir kısmını işgal etmiş durumda, onlardan kurtulmak zorundayız."

"BU SORUNUN NE ANLAMA GELDİĞİNİ BİLİYORUM"

Esad, ’Halep’te her gün çocukların öldüğünü bildiği halde uyuyup uyuyamadığı’ sorusunaysa "Bu sorunun ne anlama geldiğini biliyorum. Düzenli uyuyorum. Uyuyorum, çalışıyorum, normal yemek yiyorum ve spor yapıyorum" yanıtını verdi.