BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,60
ALTIN 2.385,74
HABER /  DÜNYA

Esad'dan soğuk duş! Açıkca söyledi

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, ülkesinde 5 yıldır devam eden savaşta kendisine sadık kalan müttefikleri İran ve Rusya'nın çıkarları için savaştıklarını söyledi.

Abone ol

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, ülkesinde yaklaşık 5 yıldır devam eden savaşta kendisine sadık kalan müttefikleri İran ve Rusya'nın çıkarları için savaştıklarını söyledi.

Esad, "İran ve Rusya'nın Esad'ı desteklediği iddiaları doğru değil. Suriye'nin istikrarını savunurken, aslında kendi istikrarlarını ve çıkarlarını savunuyorlar" dedi.

İKİ SADIK MÜTTEFİKLE İLGİLİ ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Suriye Devlet Başkanı Esad, Avustralya SBS Televizyonu'na verdiği özel mülakatta İran ve Rusya'nın bugüne kadar kendisini kararlılıkla savunmaları ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Esad, İran ve Rusya'nın kendisine sadık kalmaları ve bugüne kadar savunmaya devam etmeleri ile ilgili bir soruya, "Durumun ne Devlet Başkanı ne de bir şahısla ilgisi yok. Buna yanlış yorumlama, ya da yanlış anlama diyelim. Batı'da ve bir kısım medyada İran ve Rusya Esad'ı veya devlet başkanını desteklediği iddiaları var. Ancak durum böyle değil. Çünkü, durum bu olayın bütünüyle alakalı.

"SURİYE'DEKİ KAOS DOMİNO ETKİSİ YAPACAK"

Suriye'deki kaos bölgemizde domino etkisi yapacak. Bu da komşu ülkeleri İran ve Rusya'yı etkileyecek. Aynı zamanda Avrupa'yı da etkileyecek. Onlar (Rusya ve İran) Suriye'yi savunurken, Suriye'nin istikrarını savunurken, aslında kendi istikrarlarını ve çıkarlarını savunmuş oluyorlar." ifadelerini kullandı.

Esad açıklamasının devamında konunun ilkesel olduğunu da ifade ederek, aynı zamanda İran ve Rusya'nın Suriye halkını ve Suriye halkının kendini korumasını savunduklarını iddiasında bulundu.

Esad, "Eğer devlet başkanını savunuyor olsalardı, halk O'nu (Esad) desteklemez, O'nun yanında olmazdı. Sırf Rusya ve İran destekliyor diye 5 yıl dayanamazdı. Bu demek oluyor ki mesele devlet başkanı ile bir ilgili değil, durumun bütünü ve büyük fotoğrafla ilgilidir." şeklinde konuştu.

"ABD İLE FARKLI KANALLARLA İLETİŞİM İÇİNDEYİZ"

Esad ayrıca ABD yönetimi ile doğrudan diyaloglarının olmadığını belirterek, dolaylı da olsa bu ülke ile iletişimin sürdüğünü söyledi. Esad,"Onlara sorsanız yalanlarlar. Biz de yalanlarız. Ancak farklı iletişim kanalları var." diyerek ABD yönetimi ile görüştüklerini söyledi.