BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,65
ALTIN 2.392,98
HABER /  GÜNCEL

Putin'le ilgili şok iddia! Dünyanın en zengin...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 70 milyar dolar serveti olduğu iddia edildi.

Abone ol

Türkiye’nin Rus jetini düşürmesiyle başlayan kriz, 7 ay sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Putin’e yazdığı bir mektupla sonlandı.

Vladimir Putin’in attığı imza ile Rusya, Türkiye’ye uyguladığı ekonomik yaptırımları ve seyahat kısıtlamalarını kaldırdı.

DÜNYANIN EN ZENGİN 2. KİŞİSİ

Bu gelişmeler, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkındaki bir iddiayı tekrar gündeme getirdi. Celebritynetworth adlı internet sitesi, Vladimir Putin’in yaklaşık 70 milyar dolar serveti olduğunu iddia etti. Bu iddia ile Putin, Microsoft’un kurucusu Bill Gates’ten sonra dünyanın en zengin 2. kişisi konumuna getirdi.

AİLEDEN ZENGİN DEĞİL

Babası asker, annesi de fabrika işçisi olan Putin, iddiaya göre komuniszmin çökmesiyle Gazprom’dan yüzde 4.5’lik bir pay elde etmiş. Aynı zamanda kendisinin Surgutneftegas isimli enerji şirketinin de yüzde 50'sine sahip olduğu belirtiliyor. Gazprom’un yıllık geliri 100 milyar doların üzerinde.

Gazprom’un yüzde 4.5 hissesine sahip olmak demek ise milyonlarca dolar gelir anlamına geliyor. Putin'in yatırımları sadece Rusya ile sınırlı da kalmamış. Rusya'nın liderinin İsviçreli petrol şirketi Guvnor'da da hissesi olduğu belirtiliyor.

KALESİ BİLE VAR

Putin'in aynı zamanda lüks saatlere de tutkun olduğu biliniyor. Kendisinin taktığı Philippe Patek marka saatlerinden oluşan koleksiyonun değerinin 700 bin dolar olduğu söyleniyor. Kendisinin sahip olduğu söylenen 40 milyon dolarlık yat ise servetinin en nadide parçalarından biri olarak göze çarpıyor.

Rus liderin ülke çapında ’20 tane villası var’ deniyor. Bunların içinde bir tane de tarihi kale olduğu da iddialar arasında. Kendisinin gayrimenkullerinin değerinin 1 milyar doları aştığı da iddialar arasında yerini alıyor.