BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.426,20
HABER /  DÜNYA

Esad Türkiye'yi nasıl kışkırtıyor?

The Guardian'dan ilginç iddia: Esad, Türkiye'yi kışkırtarak Suriye'yi vurmasını hedefliyor. Bunu başarırsa, halk desteğinin artacağına inanıyor...

Abone ol

Suriye'de süren iç savaş, 18. ayına girdi... Beşar Esad, koltuğunu bırakmamak için halkını katlederken, İngilizler'in önemli gazetesi The Guardian ilginç bir iddiada bulundu. Suriye olaylarının Türkiye'deki PKK saldırılarıyla bağlantısına dair iddiaları konu edinen The Guardian gazetesinin başyazısında "Bazı savaşlar bitmez" denildi.

PKK VE SURİYE

Başyazıda "Esad, Kürt bölgelerindeki güçlerini geri çekti. Türkiye, Esad'ın buralara PKK'yı çağırdığını iddia ediyor. Ankara, Gaziantep'te düzenlenen saldırı nedeniyle PKK ve Suriye istihbaratı El Muhâberat'ı suçluyor. Türkiye sınırındaki Azaz kasabasındaki bombardımanda 40 sivilin öldüğü hatırlandığında, şu kesin: Esad, Türkiye'yi müdahaleye kışkırtmak için elinden gelen her şeyi yapıyor. Bunu başarırsa, Suriye'deki vatanseverleri kendi safhına çekeceğine inanan Esad, bu konuda tüm şansını deneyecek. Ancak Türkiye, bu durumun farkında ve atacağı adımları özenle seçiyor" denildi.