BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Esad askeri Türkiye için bunları söyledi

Türkiye'nin en uzun sınır hattına sahip olan Şanlıurfa son zamanlarda Suriye’den gelen Esad askerlerine bile yardım yapmaya başladı.

Abone ol

Yaralı Esad askeri, "Allah Türkiye’den razı olsun bize sahip çıktı ayırt etmedi ve tedavi altına aldı" diye konuştu.

Muhalifler tarafından yaralanan ve yine muhalifler tarafından Türkiye’ye getirilen Esad askeri İhlas Haber Ajansına konuştu.

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine sıfır noktada bulunan Resul ayn bölgesinin Esad askerleri tarafından alınmasının ardından Esad güçleri tarafından yoğun uçak bombardımana tutulmuş saldırılar sonucunda çok sayıda vatandaşlar yaralanmış ve bazıları hayatını kaybetmişti.

MUTSUZ VE PİŞMANIM

Yaşanan saldırılar sonucunda yaralanan sivil vatandaşların ve muhaliflerin yanı sıra çatışmalar esnasında yaralanan Esad askerleri bile Türkiye’ye getirilerek tedavi altına alınmaya başladı.Ceylanpınar Devlet Hastanesinde yaralı olarak tedavi altına alınan Esad askeri yaşanan olaylardan dolayı mutsuz olduğunu ve pişmanlık duyduğunu ifade etti.

Esad askeri ;’’Yaptıklarımdan ötürü çok pişmanım. Bir daha ülkeme dönmek istemiyorum. Eğer dönersem de askeri birliğime gitmem. Allah Türkiye’den razı olsun bize sahip çıktı ayırt etmedi ve tedavi altına aldı. Doktorlar her daim gelip kontrol ediyor bizi. Çok iyi şartlarda bizi tedavi ediyorlar" dedi.

Askerlik sürecince savaşa zorla Esad tarafından sürüklendiğini belirten Esad askeri bizi tehdit ediyorlar zorunlu olarak savaşmamızı istiyorlar yoksa bizi öldürmekle tehdit ediyorlar dedi.

Öte yandan yaklaşık bir haftadır Resul ayn bölgesinden 2 Esad askerinin Türkiye’de tedavi gördüğü öğrenildi.