BIST 10.163
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.400,70
HABER /  MEDYA

Ertuğrul Özkök'ü öyle bir yazdı ki

AK Parti aday adayı Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, Kabataş meselesinde kendilerini eleştiren Ertuğrul Özkök'e sert yanıt verdi.

Abone ol

Kabataş'ta tacize uğradığını söyleyen Zehra geline destek çıkan 13 yazara ağır eleştiriler yönelten Ertuğrul Özkök, bugün o yazarların hedefinde.

Kabataş'ta yaşandığı iddia edilen taciz olayı gündemdeki yerini koruyor. Zehra geline destek çıkan yazarlara 'yargılanacaksınız' suçlamasına 13 yazar, "diliniz kaba vicdanınız taş" başlığıyla tepki göstermişti.

Özkök'ün dünkü köşesinde o yazarları “Biat denen şahsiyetsizleşmenin en zavallı hali. Menfaat çeteleşmesinin saadet zinciri” diye tanımlaması ortalığı karıştırdı. Ortak bildiride imzası olan yazarlardan olan Öztürk, bugünkü yazısında Özkök'e böyle yanıt verdi:

ÖZKÖK'ÜN 'TANRISAL AYARLARINI' ERDOĞAN BOZDU

"Türkiye’nin en eski ve önemli gazetesinde yayın yönetmeni olduğu dönemlerde, ‘Tanrı Parçacığı’ zannedersiniz ki onun içinde keşfedildi. Öylesine muktedir ve öylesine güçlüydü.

Özkök’ün ‘Tanrısal ayarlarını’ R. Tayyip Erdoğan bozdu. Erdoğan, Özkök’ü önemsemedi, çoğu kez uçağına almadı ve muhatap kabul etmedi. Çünkü ‘Muhtar bile olamaz’ manşetini attığından beri ona hiç güvenmedi. Özkök çıkarları ve egosu nedeniyle öylesine değişkendi ki, ona güven duymak mümkün olmuyordu.

Özkök’ün, Hürriyet’teki o özel asansörle çıkılan ‘Tanrı katından’ inip, ölümlüler dünyasına geldiğini, Erdoğan gibi, ‘muhtar olamayacak Kasımpaşalıyla’ arayı düzeltmek için ne kadar çaba harcadığına ben şahit oldum. Erdoğan, tüm göz yaşartan çabalarına rağmen Özkök ile yakın olmadı.

Sonunda Özkök, Hürriyet’in yayın yönetmenliğinden alındı ve yerine Enis Berberoğlu getirildi. Özkök’ün ayarları işte o zaman tamamen bozuldu. Öylesine tuhaf şeyler yazdı ki, yazıları okunmaz, söyledikleri dinlenmez oldu. Dikkat çekmek için kendi yatak odasından bile fotoğraf yayınladı. Yazıları aile içinde okunmayacak kadar seviye kaybetti.

BU ÜLKE SAHTE DEMOKRATLARDAN ÇOK ÇEKTİ

Görevlerimiz gereği Özkök gibi, onlarca yazar, gazeteciyle anlatmadığımız bizi şok eden çok şey yaşadık. Bunları anlatmamamız nezaketimizdendir, acizliğimizden değil. Ancak bizim şahit olduğumuz onca etik yoksunu şeye rağmen, hala bize demokratlık dersi, basın etiği dersi vermelerine de tahammül edemiyoruz artık.

Biz, linç edilmek istenen yazarları, tacize uğrayan bir kadını koruduğumuz için, “şahsiyetsiz, zavallı, menfaat çetesi” oluyorsak, kendi menfaat ve kişisel ikbali için söylemedik yalan, yapmadıkları yalakalık bırakmayanlar ne oluyor, artık milletin takdirine bırakıyorum.

Bu ülke sahte demokratlardan çok çekti. Kabataş’ı köpürtenler, kadın yazarlarımızı linç etmeye kalkanlar, basın etiği havariliği yapanlar, geçmişin intikamının peşindeler. Hepsi Gezi’de fabrika ayarlarına, darbecilerle kol kola girdikleri 28 Şubat ayarlarına geri döndüler.

Askerler bile bugün demokrasiden yana değişti ama Özkök’ün temsil ettiği deri fetişisti zihniyet hala aynı yerde duruyor."