BIST 10.733
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.500,09
HABER /  MEDYA

Ertuğrul Özkök de ben de eşcinseliz

Ertuğrul Özkök eşcinseldir, keza ben de öyleyim; çünkü ikimizde de feminen yanlar güçlüdür...

Abone ol

GAZETECİLER.COM - Habertürk yazarı Serdar Turgut NBA'in önde gelen oyuncularından Jason Collins'in, kendi hayatıyla ilgili çok önemli, çok cesur bir karar aldı ve eşcinsel olduğunu açıklamasını köşesine çok farklı bir şekilde taşıdı.

Gol kralı eşcinsel futbolcu başlıklı yazısında Turgut "bir futbolcunun, üst düzey bir siyasetçinin veya bir askerin eşcinsel olabileceği gerçeğini kabul etmeye zorlanıyor beyinlerimiz ama bir moda tasarımcısının, yazarın veya güzel sanatlar dallarında yer alan bir sanatçının eşcinsel olabileceği fikri karşısında beynimiz çok daha rahat." yazdı ve ekledi:

"Bindiği uçakta hostesin kırmızı rujundan ve saç modelinden rahatsızlık duyarak bunu şikâyet eden hasta ruhlar, bugün yazdıklarımı tabii ki anlayamayacaklar."

ABD'DE HİÇ Mİ EŞCİNSEL SPORCU YOK

Bu ülkede daha önce hiçbir profesyonel sporcu, spor hayatı sürerken buna benzer bir açıklama yapmamıştı.
Daha önce hiç eşcinsel yok muydu, tabii ki vardı.
Ama daha önce eşcinsel olanlar, üzerlerindeki mahalle baskısına teslim olup gereken cesareti toplayamadıklarından, bu tür açıklamaları daima emekli olduklarından sonraya bırakmışlardı.
Şimdi ilk defa bir meşhur basketbolcu, aktif profesyonel yaşamı sürerken eşcinsel olduğunu açıklayıverdi.

(...) Ben bu gelişmeleri okurken elimde olmadan bizim futbol dünyasını hatırladım. Ben, futbolu bıraktıktan sonra bile eşcinsel olduğunu açıklayan bir sporcu hatırlamıyorum. Biz bütün seks istatistiklerini altüst ederek ve imkânsızı başararak "Futbol dünyasında eşcinsel olamaz" mı demek istiyoruz acaba?

Bu saçmalık da olabilir; çünkü bizde eşcinselliğe yaklaşım, bunun bir hayat tarzı seçimi ve tedavi edilebilecek bir sapma olduğu düşüncesine dayalıdır.

TÜRK TOPLUMU HOMOFOBİK

Tabii bizim toplumumuza hâkim olan homofobik tavırlar, çeşitli mesleklere yakiaşımımızdaki önyargıları da şekillendiriyor. Şimdi dürüstçe söyleyin; bir futbolcunun, üst düzey bir siyasetçinin veya bir askerin eşcinsel olabileceği gerçeğini kabul etmeye zorlanıyor beyinlerimiz ama bir moda tasarımcısının, yazarın veya güzel sanatlar dallarında yer alan bir sanatçının eşcinsel olabileceği fikri karşısında beynimiz çok daha rahat.

Bu mekanizma aslında homofobik önyargıların bizi nasıl da teslim almış olduğunu gösteriyor. Bu yüzden ben beyinlerimizi zorlayarak değiştirmek istediğimden bir gol kralının, dağdan yeni inmiş bir teröristin veya bir üst düzey askerin de eğer eşcinsel ise bunu rahatça açıklaması gerektiğini savunuyorum, bunun hayalini kuruyorum.

ÖZKÖK DE BEN DE EŞCİNSELİZ

Kısa süre önce "Ertuğrul Özkök eşcinseldir, keza ben de öyleyim; çünkü ikimizde de feminen yanlar güçlüdür, bazen bu yanlarımız öne çıkar ve bundan mutlu oluruz" demiştim ve sonrasında oluşan toplumsal fırtınayı yana çekilip huzurlu bir şekilde seyretmiştim.

Açıkça söyleyeyim, o olay bile bana bu toplumun kendi cinselliğiyle ne kadar problemli olduğunu göstermişti de üzülmüştüm.

HOSTESİN RUJUNDAN RAHATSIZ OLAN HASTA RUHLAR
 

Bindiği uçakta hostesin kırmızı rujundan ve saç modelinden rahatsızlık duyarak bunu şikâyet eden hasta ruhlar, bugün yazdıklarımı tabii ki anlayamayacaklar, ama şunu bilmeliler ki kendilerinin acilen tedaviye ihtiyaçları var. Devlet bunların istediklerini yapacak yerde onları uygun bir merkezde tedaviye yönlendirse çok daha iyi olacaktı.