BIST 10.046
DOLAR 32,50
EURO 34,74
ALTIN 2.408,00
HABER /  GÜNCEL

Ertuğrul Özkök çığlık çığlığa

Doğan medyasının amiral gemisi Hürriyet feryat figan ediyor. Tarihi cezaya karşı Ertuğrul Özkök bakın ne diyor?

Abone ol

Doğan Grubu'na kesilen 826,3 milyon TL'lik vergi cezasına Hürriyet iki gündür manşetten verdiği haberler aracalığıyla isyan ediyor.

Grubun amiral gemisi Hürriyet, bugün "Adalet, eşitlik ve hakkaniyet istiyoruz" sürmanşetiyle okurların karşısına çıktı.

 Gazetenin haberinden anlaşılacağı üzerine Doğan Grubu, 11 aydır sıkı bir denetim altındaymış. Son 5 yıl 40 küsür vergi elemanı tarafından 7 şirket aynı anda didik didik edilmiş.

Sadece o değildi tepki veren. Gazetenin en tepe ismi Ertuğrul Özkök olduğu iddiasında. Bugünkü köşe yazısında hem iktidara hem de diğer medya kuruluşlarına sesleniyor.

Siyasetçilere bu tür cezalandırmaların bumerang gibi kendilerine döneceği uyarısını yapıyor. Meslektaşlarına ise "bugün bana yarın sana" demeye getiriyor ve cezaya karşı birlik olmaya tavır koymaya çağırıyor.

(...)Özellikle gazete sahiplerinin ve genel yayın yönetmenlerinin bu cezalandırma raporunu ön yargısız şekilde ve çok dikkatli şekilde okumalarını isterdim. Ellerini vicdanlarına koyarak okumalarını isterdim. Çünkü o raporda, kendilerinin geleceği de yazılı. O raporda, mesleğimizin üzerinde pandül gibi gezinen keskin baltayı göreceklerdir.

Bugün "rakip"e yapılan cezalandırma, başkalarının işine menfaatine gelebilir. Gazete sahiplerinin çoğu, başka işleri de olan işadamları. Bu ülkede iktidar, medyanın üzerine böyle baskılarla çullanmaya başladığı zaman, hiç bir şirket emniyette değildir. Ülkede böyle ağır bir baskı  içtihadının yaratılması herkes için tehlikelidir. Böyle bir içtihadın en büyük zararını özgür ve bağımsız medya görür. Böyle bir içtihat parti kapatılması kadar önemli bir demokrasi sorunudur.

SÜRMANŞETTEN 'ADALET' İSTEDİLER

Hürriyet gazetesi grubun açıklamasına yer verdiği yazıda Başbakan Erdoğan'ın "yandaş medya" yakıştırmasına Sevigen örneğini vererek yanıtlıyor. Doğan Grubu'nun Hürriyet aracılığıyla bugün yaptığı açıklamada öne çıkan satır başları şöyle:

YANDAŞ MEDYA ELEŞTİRİSİNE YANIT

"Doğan Grubu bir siyasi parti değildir. Ne bir siyasi partinin rakibi ne de yandaşıyız. Grup medyasının iktidar ya da muhalefet partileri ile hiçbir bağı ve bağlantısı yoktur. İktidarı da muhalefeti de yeri geldiğinde çekinmeden eleştiri hakkını hiçbir kısıtlama olmadan kullanır. Bunun en yakın örneği CHP Genel Sekreter Yardımcısı Sevigen ile ilgili iddiaların grubumuz gazetelerinden biri tarafından ortaya çıkarılmasıdır.

HAKSIZLIKLARA DUR DEME ZAMANI

Doğan Grubu’nun her şirketi en ince hesabına kadar incelemeye açıktır. Her bir kuruşun hesabı verilir. Ancak otoriter bir siyasi güce karşı mücadele etmenin zorluğu da açıktır. Bu ülkede yatırım yapan, istihdam sağlayan, vergisini ödeyen tüm kurum ve kişilerin de yapılan haksızlıklara dur deme zamanı gelmiştir.

Doğan Grubu demokrasinin erdemine ve hukukun üstünlüğüne inanmakta ve en büyük güvencesini bağımsız yargıdan almaktadır. Sonuç olarak; Doğan Grubu sadece ve sadece adalet, hakkaniyet ve eşitlik peşindedir."