BIST 9.786
DOLAR 32,60
EURO 35,01
ALTIN 2.449,22
HABER /  GÜNCEL

Ertegün'ün Oxford'a bağışı İngiltere gazetelerinde

2006 yılında hayatını kaybeden Ahmet Ertegün'ün eşi Mica Ertegün'ün Oxford Üniversitesi'ne yaptığı bağış İngiltere gazetelerinde dikkat çeken haberler arasında.

Abone ol

2006 yılında hayatını kaybeden Ahmet Ertegün'ün eşi Mica Ertegün'ün Oxford Üniversitesi'ne yaptığı bağış İngiltere gazetelerinde dikkat çeken haberler arasında.

Mica Ertegün bir törenle 26 milyon sterlin (41 milyon dolar ya da 72 milyon TL) tutarında bir miktarı ''Mica ve Ahmet Ertegün Beşeri Bilimler Lisansüstü Eğitim Burs Programı'' kurulması için üniversiteye bağışladı.

Financial Times, bu parayla müzik, edebiyat, tarih, arkeoloji ve sanat tarihi alanlarında her yıl lisans üstü eğitim görecek 35 öğrenciye burs verileceğini belirtirken, Mica Ertegün'ün daha önce Ahmet Ertegün anısına düzenlenen Led Zeppelin konserinden elde edilen yaklaşık bir-buçuk milyon dolarlık geliri de, iki Türk öğrencinin bursu için okula bağışladığını aktarıyor.

Independent gazetesi bu bağışın temellerini bu konser için yeniden bir araya gelen Led Zeppelin'in attığını kaydediyor.

Daily Telegraph da Mica Ertegün'ün "Çocuğumuz yok. Başka ne yapayım, pırlanta mı alayım? Birçok kişi hastanelere para veriyor bana bu daha ilginç geldi" dediğini yazıyor.

Financial Times, birçok yüksek öğrenim sıralamasında Avrupa'nın en iyi üniversiteleri olarak gösterilen Cambridge ve Oxford üniversitelerinin büyük mal varlığına sahip olduğunu belirtiyor.

Gazeteye göre Cambridge üniversitesinin mal varlığı 6,5 milyar dolar, Oxford Üniversitesi'nin mal varlığı da yaklaşık 5 milyar 300 milyon dolar. İngiltere'deki diğer üniversitelerin toplam mal varlığı ise 3 milyar 200 milyon dolar civarında.