BIST 10.269
DOLAR 32,35
EURO 34,78
ALTIN 2.395,38
HABER /  GÜNCEL

2020 hedefi 100 milyon GS’li

Galatasaray Başkanı Aysal 2020 için 100 milyon taraftar hedefini koydu ve bakın hangi takımı örnek gösterdi...

Abone ol

Daha önce son seçimde 20 milyon Galatasaray taraftarının AK Parti'ye oy verdiğini iddia ederek herkesi şaşkına çeviren Aysal yine gündeme oturacak bir hedef belirledi. 8 yıl sonra sarı kırmızılı takımı tutanların sayısı 100 milyon kişiye ulaşacak...

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, kulübün dergisine ilginç açıklamalar yaptı.

ABD seyahati sırasında verdiği röportajı yayımlanan Aysal, dünyanın her yerinde G.Saray taraftarı olduğunu belirterek, "Şimdi sırada Almanya var. Almanya'da en az 1.5 milyon Galatasaraylı yaşıyor. Bu sayıya pek çok Avrupa kulübü kendi ülkesinde ulaşamıyor. İnşallah Çin'de de bu tür sunumları yapacağımız günlere kısa sürede geliriz" dedi.

2020'de sadece Batı'da var olmakla yetinmeyeceklerini belirten Aysal, "Gözümüzü Uzak ve Yakın Doğu'ya da dikmemiz gerek. Ülke içindeki gündemimiz biraz rahatladığında bu çalışmalar bizi yarına çok farklı boyutlarda taşıyacak. New York buluşması bir dünya turunun ilk adımı. Manchester United dünyada 500 milyon taraftar hedefini koyduysa, dünyada 30-35 milyon taraftarı olan Galatasaray'ın da kendisine 2020 için en azından 100 milyon hedefini koyması gerekir" diye iddialı konuştu. 

EN BÜYÜK ŞANSIM FATİH HOCA

Aday olurken "Uluslararası başarıda süreklilik" sözü verdiğini hatırlatan başkan Aysal, "Göreve geldiğimizde hocamızın eline teslim edeceğimiz 11 oyuncumuz bile yoktu neredeyse. Florya'nın birikmiş pek çok sorunları vardı. Bu durumda 'önce borçları azaltalım sonra sportif başarıya bakarız' diyemezsiniz. Bugün gelinen nokta ortada. Geçen sene aynı dönemde zannedersem 10. sıradaydık. Şimdi lideriz. 12 yeni oyuncumuz var takımda. Fatih hoca en büyük şansım. Sadece takımı bu noktaya getirmekle kalmadı, başka bir Florya yaratıyor ve birlikte yeni Floryalar planlıyoruz" dedi.