BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Eroğlu'nın kızı az farkla milletvekili

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun kızı Resmiye Canaltay, ara seçimde milletvekilliğini kazandı.

Abone ol

KKTC'de, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun Cumhurbaşkanı seçilmesi nedeniyle Gazimağusa'da boşalan 1 milletvekilliği için yapılan seçimi, Eroğlu'nun kızı Resmiye Canaltay kazandı.

İktidardaki Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) adayı olan Canaltay, seçimi, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) adayı ve eski öğretmeni Hüseyin Angolemli karşısında 8 oy farkla kazandı.

Resmiye Canaltay, milletvekilliğini kazanmasının ardından, Bayrak Televizyonu'na telefonla yaptığı açıklamada, ''partisi ve kendisi adına çok mutlu olduğunu'' söyledi.

Milletvekili seçilmesiyle UBP'nin meclisteki milletvekili sayısının 25'e, meclisteki kadın milletvekili sayısının da yüzde 10'a çıktığını belirten Canaltay, ''Bu benim için çok çok önemli, bunun için çok mutluyum'' dedi.

Canaltay'ın milletvekilliği, 50 sandalyeli Cumhuriyet Meclisi'nde 24 milletvekili ile azınlık hükümeti kuran UBP'yi rahatlattı.

Bu arada, Lefkoşa'da UBP adayı, Cemal Bulutoğluları'nın yeniden Belediye başkanlığını kazanması nedeniyle havai fişek gösterileri eşliğinde kutlamalar yapılıyor.