BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,81
ALTIN 2.395,58
HABER /  GÜNCEL

Ermeni sanatçıdan Erdoğan'a teşekkür

ABD'den 22 yıl aradan sonra memleketi Diyarbakır'a dönen Ermeni asıllı udi Yervant Bostancı, iktidar partisine övgüler yağdırdı.

Abone ol

ABD'den 22 yıl aradan sonra memleketi Diyarbakır'a dönen Ermeni asıllı udi Yervant Bostancı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1915 olaylarına ilişkin mesajı ile ilgili, "Bugün Başbakanımızın konuşması bir milat" dedi.

Mardin'e bir etkinliğe katılmak için gelen Bostancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentteki gelişmelerin kendisini sevindirdiğini, Mardinlilerin tarihi mirasına sahip çıktığını belirterek, geçmişini unutanların geleceğinin olamayacağını söyledi.

Başbakanın mesajına ilişkin, "Başbakan kendisine yakışan bir demeç verdi. Onu kutluyorum ve çok seviyorum. 1915 olayları, gerçi 99 yıl gecikmeli de olsa bunun daha önce yapılması gerekirdi, 99 yıl sonra tek yapabilen insan sayın Başbakanımız oldu. Bugün Başbakanımızın konuşması bir milat" diyen Bostancı, mesajın çok güzel ve anlamlı olduğunu belirtti.

SON 10 YILDA TÜRKİYE'DEKİ GELİŞMELER İNANILMAZ DERECEDE GÜZEL

Bostancı, şöyle konuştu:

"Son 10 yılda Türkiye'deki gelişmeler inanılmaz derecede güzel. Kürt açılımından tutun, birçok şey gelişti. Karamsar olmamak lazım. 'Bu azdı, şu şöyleydi' diyeceğimize daha güzel adımlar atabilmemiz için olaylara yürekten sıcak bakmalıyız. Ben o kanaatteyim. Bir sanatçı olarak görevim zaten insanları birleştirmek."

İnsanların birbirine saygılı olması gerektiğini dile getiren Bostancı, her zaman bardağın yarısını dolu gören bir insan olduğunu kaydetti.

"Karabağ Ermenistan sorunu bence Ermenistan ile Karabağ'ı bağlamalı. Çünkü biz bin senedir Türklerle iç içe yaşayan, birbirini seven toplumduk. Bugün böyle ayrılıklarımız oldu. Bunu iyi yerlere getirebilmemiz için Ermenistan kapıları açılmalı" ifadelerini kullanan Bostancı, Ermenilerin bu memlekette büyük emeklerinin bulunduğunu bildirdi.

Ermenistan'ın kapılarının kapalı olmasının kendisini çok üzdüğünü anlatan Bostancı, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bir insanın yüzüne bir kapı kapanırsa onun dostluğunu geliştiremezsiniz. Türkiye Ermenileriyiz, ama kapı komşumuz  Ermenistan'ın kapılarının kapalı olması beni çok üzüyor. Biz yine eskisi gibi birbirimize bir kap yemek götürebilmeliyiz. Birbirimizin yarasını sarabilmeliyiz. Birbirimizi kucaklamasını bilmeliyiz."