BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,79
ALTIN 2.443,05
HABER /  GÜNCEL

Ermenek'te iki işçinin cesedine ulaşıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ermenek'teki maden ocağında mahsur kalan işçilerden ikisinin cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı.

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ermenek'teki maden ocağında mahsur kalan işçilerden ikisinin cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı.

Yıldız, "İki kardeşimizin çıkartılmasıyla ilgili de bir gayret var. Tahmin ediyoruz bir müddet sonra onlara ulaşacağız. Ailelerimizin, özellikle 18 işçi kardeşimizin ailelerinden tespit edilmiş bulunan 24 yakını üzerinde Başsavcılığımızın uygun görmesi halinde DNA testi yapılacak" dedi.

Yıldız, arama ve kurtarma çalışmalarına devam edeceklerini söyledi:

"Maden ocağında iki kardeşmizin çıkartılması ile ilgili gayret var. Bir müddet sonra onları çıkartacağız."

"Bundan sonra bir süreç var. AFAD ekibimizin bir çalışması olacak. Buradan ambulanslarla Ermenek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldıktan sonra savcılığın uygun görmesi halinde aileleriyle birlikte DNA testine tabi tutulacaklar. Bundan sonra prosedürleri de yine aynı şekilde yürütülecek."

Karaman'ın Ermenk İlçesi Pamuklu Köyü yakınlarında Has Şekerler Madencilik şirketine ait linyit maden ocağında geçen Salı günü su baskını sonucu 34 işçiden 18'i mahsur kalmıştı.

Olayın ardından (AFAD Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) başta olmak üzere çok sayıda arama ekipleri, maden ocağından kurtarma çalışması başlatmıştı.