BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.242,15
HABER /  GÜNCEL

Erken seçim ne zaman? Erdoğan - Bahçeli zirvesindeki gerçek tarih...

TÜRKİYE erken seçim tarihini belirledi. 26 Ağustos Kurban bayramı diye beklerken Cumhurbaşkanı Erdoğan herkesi ters köşeye yatırdı. 3 Aralık 2019 seçimleri beklenenden de önce olacak. 24 Haziran 2018'de seçim var.

Abone ol

ANKARA'da gözler Beştepe'deki erken seçim zirvesindeydi. Türkiye erken seçime gidiyor. MHP Lideri Devlet Bahçeli 26 Ağustos 2018 tarihini önermişti. Herkes Kasım ayında seçim olur diye beklerken Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Bahçeli bugün Beştepe'de zirvede buluştu. Zirveden çıkan tarih herkesi şoke etti. Zira bu beklenenden çok erken bir tarih oldu. 

Erken seçim 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak. Türkiye bu tarihte sandık başına gidecek. Ancak o tarihte üniversite sınavı var. Üniversite sınavı iptal mi olacak bu sonrasında verilecek bir karar. 

ERDOĞAN KARARI ŞU SÖZLERLE DUYURDU : Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

- Sayın Bahçeli ile oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Bahçelinin dün Meclis'teki teklifini değerlendirme fırsatını bulduk.
- 15 Temmuz darbe girişinin başarsızlığa uğratılması siyasette de yeni bir dönemin başlangıcı oldu.

- Bahçeli'nin çağrısını enine boyuna değerlendirdik. Erken seçim teklifine olumlu yaklaşıyoruz.

- Erken seçimin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılmasına karar verdik.

- Konuyla ilgili yasal süreci hemen başlatıyoruz. YSK da seçim hazırlıklarına şüphesiz ki derhal başlayacaktır.

Erdoğan ile görüşen Devlet Bahçeli ise Beştepe'den çıkar çıkmaz başkanlık divanını topladı. Bu son dakika gelişmesi de Beştepe'den bir tarihle ayrıldığı şeklinde yorumlandı.