BIST 10.188
DOLAR 32,37
EURO 34,66
ALTIN 2.381,92
HABER /  GÜNCEL

Erkekler mi daha olgun yoksa kızlar mı?

Newcastle Üniversitesi araştırmacıları hangi cinsin beyninin daha olgun olduğunu araştırdı.

Abone ol

İNTERNETHABER-(DIŞ HABERLER)

Kızların beyini mi daha çabuk olgunlaşır yoksa erkeklerin beyini mi? Yıllardır sorulan bu klasikleşen soru artık cevabını buldu.

İngiltere'nin Newcastle Üniversitesi araştırmacıları uzun süredir cevapsız kalan soruya cevap buldu. Araştırmacıların tespitine göre kızların beyinin erkeklerinkine göre daha çabuk olgunlaşıyor.Kızların beyninin 10 yaşında düzene girmeye başladığı ancak erkeklerde bu sürenin 20'li yaşlara kadar uzadığı açıklandı.

Newcaste Üniversitesi araştırmacıları kızların beyin gelişiminin erkeklere göre daha çabuk gerçekleşmesini ergenlik çağına girişte kız öğrencilerin sınıftaki erkek öğrencilere göre fiziksel olarak daha önce büyümesine bağdaştırıyor.

222.20131220103948.jpg

Bilimadamlarının 4 ila 40 yaş arası 120 kişinin beyin fonksyonlarını inceleyerek yaptığı araştırmada 10 yaşında bir kız ile 20 yaşındaki erkek beyninin eşit oranda büyüme gösterdiği sonucuna ulaşmışlardır. Beyinin ana kortexinden dağılan sarmal elektirik akımlarının kızlarda daha yoğun olduğu böylece algı ve konsantrasyon yeteneklerinin yüksek olduğu, erkeklerde ise bu bağların daha seyrek olması sebebi ile dikkat dağınıklığı ve geç olgunlaşma görüldüğü saptanmıştır.