BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,78
ALTIN 2.399,75
HABER /  DÜNYA

Reza Zarrab ve Barış Güler sağlık kontrolünde

‘Yolsuzluk ve rüşvet’ iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan iş adamı Reza Zarrab ve İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğ...

Abone ol

‘Yolsuzluk ve rüşvet’ iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan iş adamı Reza Zarrab ve İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, adliyeye götürülmeden önce sağlık kontrolünden geçirildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının ’yolsuzluk ve rüşvet’ iddiasıyla yürüttüğü 3 soruşturma kapsamında Ankara ve İstanbul’da salı günü yapılan operasyonlarda toplam 89 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Şüphelilerden 13’ünün emniyetteki işlemlerinden sonra serbest kaldığı belirtilirken, dün 10 kişi adliyeye sevk edilmiş, 8’i tutuklanmıştı. Bugün sabah saatlerinde ise Ali Ağaoğlu’nun da aralarında bulunduğu 50 kişi Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilmişti. İşadamı Reza Zarrab ve İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler’in de aralarında bulunduğu 16 kişi ise adliyeye götürülmeden önce Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.

DOSYALAR ADLİYEDE
Emniyetteki işlemleri tamamlanan 66 kişi, bugün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Gözaltına alınan zanlılar hakkında hazırlanan soruşturma evrakları da bir polis aracına konularak adliyeye gönderildi.
(İHA)