BIST 10.267
DOLAR 32,23
EURO 34,71
ALTIN 2.409,32
HABER /  GÜNCEL

Ergin kardeşler hesap verecek!

Cezaevirde işkence edilerek öldürülen Nizamettin Dal ile ilgili bozma kararının ardından Erginler tekrar hesap verecek!

Abone ol Uşak E Tipi Cezaevi’nde 2000 yılında 6 kişinin  ölmesi, 23 kişinin yaralanmasından yaklaşık bir ay önce, hükümlü Nizamettin
Dal’ın işkence edilerek öldürüldüğü iddiasıyla açılan davaya ilişkin bozma kararının ardından, Nuri ve Vedat Ergin kardeşlerin de aralarında bulunduğu 22 sanık, 23 Eylülde İzmir’de yeniden yargılanacak.

Alınan bilgiye göre, Yargıtay Birinci Ceza Dairesi, dosyadaki eksiklikler
nedeniyle bozma kararı vermesinin ardından, dosyayı Uşak Ağır Ceza Mahkemesine, Uşak Ağır Ceza Mahkemesi de davayı terör ve organize suçlarla ilgili ihtisas mahkemesi niteliğindeki İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi.

Kamuoyunda "Karagümrük Çetesi" olarak bilinen organize suç örgütünün
elebaşı konumunda olduğu kaydedilen Vedat ve Nuri Ergin kardeşlerin aralarında bulunduğu 22 sanık, 23 Eylülde yeniden hakim karşısına çıkacak.
Uşak Ağır Ceza Mahkemesi, Uşak E Tipi Cezaevi’nde 2000 yılında 6 kişinin ölümü, 23 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylardan bir ay önce, işkenceyle öldürüldüğü öne sürülen Nizamettin Dal ile ilgili davada Nuri Ergin’in beraatına, Vedat Ergin’in ise 20 yıl 10 ay hapisle cezalandırılmasına karar vermişti.

Nuri Ergin, duruşmadaki ifadesinde, Nizamettin Dal’ın mahkumlara "cinsel
pislik" yaptığını, linç edilerek öldürüldüğünü, kendisinin olayla ilgisi
bulunmadığını ileri sürmüştü. Yargıtay Birinci Ceza Dairesi, kararı dosyadaki
eksiklikler nedeniyle bozmuştu