BIST 10.657
DOLAR 32,06
EURO 34,81
ALTIN 2.423,18
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon'da 161. duruşma

İkinci Ergenekon Davası'nın tutuksuz sanığı Avukat Hüseyin Buzoğlu adeta isyan etti...

Abone ol

18 tutuklu 118 sanıklı İkinci Ergenekon Davası'nın 161. duruşması başladı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda görülen duruşmaya 1. Ordu Eski Komutanı Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, CHP İzmir Milletvekili olan gazeteci Mustafa Balbay, gazeteci Tuncay Özkan ve Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun da aralarında bulunduğu 13 tutuklu sanık katıldı.

Ayrıca Odatv Davası kapsamında tutuklu olan bu davanın tutuksuz sanığı Yalçın Küçük de duruşmada hazır bulunurken, tutuklu sanıklardan CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, eski İnönü Üniversitesi Rektörü Fatih Hilmioğlu, Oğuz Bulut ve Mustafa Dönmez ise duruşmaya gelmedi. Tutuksuz sanıklardan emekli Orgeneral Kemal Yavuz, avukat Hüseyin Buzoğlu, Ferit Bernay, Mustafa Yurtkuran ve Muhammet Avar da duruşmada hazır bulundu.

BUZOĞLU SAVUNMASINA DEVAM EDİYOR

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese yarım kalan savunmasını tamamlaması için tutuksuz sanık avukat Hüseyin Buzoğlu'nu kürsüye çağırdı. Ankara'daki ofisinde yapılan aramada ele geçirildiği iddia edilen flaş belleğin kendisine ait olmadığını savunan Buzoğlu, "Ergenekon davalarında suçlamalar ya ihbar mektubu, ya e-posta yoluyla ya da dijital verilere dayanılarka yapılıyor. İletiler, ihbarlar, dijital veriler suç kabul edilip soruşturmalar yürütüldü ve iddianameler hazırlandı. Siz de bunların doğruluğunu sorgulalamadan kabul edip yargılama yapıyorsunuz. Bu yasal değildir" dedi.

BUZOĞLU İSYAN ETTİ

Evindeki bilgisayarda çocuk pornosu içerikli resimleri bulunduğu iddia edildiğini ve hakkında soruşturma başlatıldığını söyleyen Buzoğlu, "Bu çirkin isnatla ilgili yeterli inceleme ve araştırma yapılmadan söz konusu 'Ergenekon' soruşturmasını yürütenler tarafından hakkımda savcılar tarafından istemde bulunulan tutuklama taleplerinin mahkemece reddinin ardından bu kez de bu denli çirkin bir iftirada bulunuldu. Bunun amacı kamuoyu nezdinde şahsıma ve temsil ettiğim müvekkillere yönelik bir saldırı başlatılmasını sağlamak olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yapılan inceleme neticesinde takipsizlik kararı verdiğini belirten Buzoğlu, "Her ne kadar takipsizlik kararı verilmiş olsa da 6 yaşındaki kızım büyüdüğünde bu çirkin iftirayı görse ona kim nasıl hesap verecek. Ben kızıma bunu nasıl anlatacağım?" dedi. Buzoğlu ayrıca savcılığın kendisine birçok kişi hakkında böyle ithamların olduğunu söylediğini savundu. Duruşma Buzoğlu'nun savunmasıyla devam ediyor.