BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'la görüştü fikirleri değişti!

O bir eylemci annesi... Kızını elleriyle uğurluyordu Gezi Parkı'na... Ancak dünkü heyetle beraber Başbakan'la görüştü ve "Artık gitme diyeceğim" dedi.

Abone ol

Bahar YILDIRIM
İNTERNETHABER / ÖZEL İÇERİK
Gezi Parkı için Başbakan Erdoğan'ın görüştüğü heyette bulunan 360+ Media Interactive Ajans Başkanı ve anne Zehra Öney, kızını eyleme kendi elleriyle uğurladığını ancak görüşme sonrası fikirlerinin değiştiğini açıkladı; "Artık GİTME diyeceğim..."


Dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşen 11 kişilik heyette yer alan 360+ Media Interactive Ajans Başkanı ve anne Zehra Öney, facebook ve twitter sayfasından yaşadıklarını, düşüncelerini anlattı.

Başbakan Erdoğan'ın yaşananlar nedeniyle üzgün göründüğünü belirten Zehra Öney, "Anlatılanları tek tek not aldı. Bilhassa şiddetin sona ermesi konusunda hassasiyetini hepimiz hissettik" dedi ve ekledi; 

GÖZYAŞLARI İÇİNDE DİNLEDİK

"Aramızda Gezi Parkı içerisinde sürecin başından beri bulunan, gaz ve tazyikli su yiyen genç arkadaşlarımız da vardı. Onlar Gezi Parkı içindeki şiddeti o anda yaşayarak ve yaşatarak anlattılar. Anlatırken bir Başbakan’ın ve bir grup Bakan’ın karşısında olduklarını hiçe sayıp hesap soran, bu kadar acıyı neden yaşattınız bize ruhunu zaman zaman gözyaşları içinde, çok net eleştiriler ile bir hava yarattılar"

"Gezi Parkı'nda olan gençlerden birinin annesiyim" diyen Zehra Öney Başbakan'a endişelerini şu sözlerle yöneltti;

"Sessiz veya tek taraflı medyayı, hükümet kanadından bir türlü tatminkar gelmeyen açıklamaları, partinin bürokratlarının sosyal medyada yaptıkları bireysel ve yapıcı olamayan iletişimi, kendisinin yaptığı her açıklamanın Gezi’deki yeni nesil, kararlı, organize, duygusal, onurlu ancak politik eylem planları olmayan pırıl pırıl genç arkadaşlarımıza ve tüm Türkiye’ye nasıl yansıdığını paylaştım. Yurt dışı basının bu durumdan istifade atak yaparak Türkiye’nin ekonomi ve itibar açısından yara almasını hiçe sayan yayıncılığının (bizde taraflı basın sustuğundan) bir iletişimci olarak değerlendirmemi ve görüşlerimi bana ayrılan sürede aktardım. Medya konusundaki basında yansıyan eksik bilgileri ise ilgili mercilere iletme imkanı buldum"

KIZIMA EYLEME GİTME DEMEDİM 

Eyleme giden kızına bugüne kadar 'dur' demediğini, engel olmadığını ifade eden Zehra Öney, hatta sırtına aldığı çantasına limon su ağrı kesiciyi ben koydum dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü;

"Kızıma GİTME demedim. İnandığın konuda kararından dön demedim. Her sabah işe giderken savaşa gider gibi giyinerek evden çıkan kızımı sırt çantasına biber gazının etkisini hafifletmesi için limon, su ve havuz gözlüğü, ağrı kesici, yara merhemi koyarak uğurladım. Tüm günlerimi acaba kötü bir haber alır mıyım, gaz bombalarından ya da tazyikli sudan zarar görecek mi, sağ salim onu görebilecek miyim diye endişe ettim ama GİTME demedim. O yaralı arkadaşlarına ilaç, yiyecek, su taşırken ya da fikirlerini anlatmak için yaptıkları pasif direnişlere katılırken onu şaşkınlık ve biraz da hayranlık ile seyrettim. YAPMA demedim.

Çünkü izliyorum ve biliyorum ki bu eylemi sadece Gezi Parkı, orada yaşatmak istedikleri yeşil ortam ve ağaçlar, inandıkları ilkeleri yani bu Vatana olan düşkünlüklerinden, daha aydınlık, daha demokratik, her konuda daha özgür, yaşam biçimine müdahale edilmeyen, kendi vatandaşına şiddeti olmayan bir Türkiye için yapıyorlar"

İTİBAR EDİLSİN İSTİYORLAR

Zehra Öney, Başbakan Erdoğan'a, eylemciler "Sesleri duyulsun, itibar edilsin ve onları tatmin edecek gerekli açıklama yapılarak ikna edilmek istiyorlar" dediğini belirtti. 

Başbakan Erdoğan'ın anlatılanları tek tek not aldığını ve sükunetle dinlediğini dile getiren Zehra Öney, Erdoğan'ın açıklamalarını da şöyle özetledi;

"Kendisi hepimizi dinledikten sonra Türkiye'nin siyasi ve ekonomik açıdan normal işleyişini sürdürebilmesi için bu durumun nihayete ermesi konusunda bizi bilgilendirdi. Hemen hemen bütün örgütlerin Gezi Parkı içerisinde konuşlandığını ve bu provokasyona izin vermeyeceğini belitti. Eylemin ilk günlerinde konunun kendisine ulaşmadan müdahale olduğunu ancak sonrasında inceleme başladığında konunun Türkiye’nin gelişimine ve itibarına zarar vermek isteyen grupların işgaline uğrayarak deforme edildiğini ve Hükümet'in duruşu olarak kesinlikle bu grupların faaliyetlerine sessiz kalmayacaklarını belirtti. Durumun bizlere yansıyanın çok üzerinde siyasi bir hareket olduğundan uzun uzun bahsetti. Orada bulunan gençlere karşı hiçbir on yargısı ya da eleştirisi olmadığını, onları anlamaya ve kucaklamaya hazır olduğunu ancak bu gençlerimizden de mevcut durumu ve Hükümet’in artık bazı konularda alması gereken aksiyonlarını anlayabilmesini ve yardımcı olmalarını istediğini belitti"

REFERANDUM İÇİN ACİL GÖRÜŞME KARARI


Hükümetin referanduma sıcak baktığını da şöyle ifade etti; "Merkez Karar Yürütme Kurulu nezdinde referandum konusunda acilen görüşüleceğini, referanduma sıcak baktıklarını ve eğer referandum kararı alırlar ise de bunu halkın inisiyatifiyle İstanbul'da yapmayı düşüneceklerini bize aktardı"

BUGÜN KIZIMA GİTME DİYECEĞİM 

Başbakan Erdoğan'la yapılan görüşme sonrası fikrinin değiştiğini belirten anne Zehra Öney, "Kızıma artık GİTME diyeceğim" dedi ve ekledi;

"Gitme ki orada sizinle olan ve Türkiye açısından zaten bugüne kadar ciddi çalışmış olan gruplar yalnız kalsın, seçilsin, sizin eylemleriniz amacına ulaşsın, bundan sonra da sesinizi duyurmak için imkanınız, krediniz kalsın. Bu Türkiye hepimizin ve yara aldığı şu günlerde yine manevra yaparak bu ülkeyi sen ve siz Türk gençleri ayakta tutabilirsiniz. Bu güç sizin damarınızdaki kanınızda mevcut. Gitme kızım, Taksim ve parkımız temizlensin, Türkiye'miz ilerlesin, durmasın ama sen çabana devam et. Hiçbir zaman inandığın yoldan dönme. Bu ülkenin genci olarak sen hep beklentilerini duyur, ülkenin gelişmesine katkı ver. Ancak bunu Gezi de zarar görerek ve savaşa devam ederek yapamazsın. Bugün evine dön. Dönerken de kendinle gurur duy. Bu temiz, herkesi şaşırtan organize, barışçıl, dostça, yaratıcı eylemi yaptığın ve inançla mücadele ettiğin için. Ben annen olarak seninle gurur duyuyorum kızım"