BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.510,47
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'la çay toplayan Yargıtay başkanından açıklama

Yargıtay Başkanı Rüştü Cirit, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rize ziyaretine eşlik etmesine yönelik eleştirilere yanıt verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hafta sonu iki günlük Rize ziyaretinde Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay başkanlarının da katılıp beraber çay toplaması spekülasyonlara konu olmuştu.

Yargıtay İnsan Hakları Komisyonu'nca Rixos Otel'de düzenlenen "Adil Yargılanma Hakkı ve İfade Özgürlüğü" konulu seminerin açılışına katılan Cirit, gazetecilerin sorularını yanıtladı.  

"ONUR DUYARIZ"

Yargıtay Başkanı Cirit, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize ziyaretine eşlik etmeniz eleştiri konusu oldu" diyen bir gazeteciye de şunları söyledi:

"Ben onu anlayamadım, niye eleştiri konusu oldu? Devlet oradaydı, devletin başkanı. Türk geleneklerimize göre devlet başkanına çok ayrı bir değer veririz. Devlet başkanı, devletin başı ve birliğimizin sembolüdür. Onun katılmış olduğu, Meclis Başkanı'nın, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri'nin, tüm yüksek yargının katılmış olduğu bir toplantı yapılmış olması, oradaki bir başka çay toplantısının yapılmış olması, bu arada bizim de iştirak etmemiz kadar doğal bir şey olamaz. Biz devlet başkanıyla bir arada olmaktan, devletin başkanıyla bir arada olmaktan onur duyarız."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerinin hatırlatılmasına karşılık da Cirit, polemiğe girmeyeceğini belirtti.

Soruların ardından konuşmasında "devlet başkanı" ifadesini kullandığının hatırlatılmasına karşılık Başkan Cirit, "Cumhurbaşkanı demek istedim" dedi.