BIST 10.471
DOLAR 32,72
EURO 35,02
ALTIN 2.450,00
HABER /  POLİTİKA

Erdoğanınki PKK söylemi

Baykal Erdoğan'ın son çıkışlarına yüklendi. CHP lideri eleştiriler yöneltti.

Abone ol

Partisinin grup toplantısında konuşan Baykal, hükümetin Türkiye'yi PKK ile masaya oturma aşamasına sürüklediğini iddia etti.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Prag'a giderken, ''Bizim için önemli olan silahların bırakılmasıdır'' dediğini belirterek, ''Silahların bırakılması söylemi, PKK söylemidir. Bu söylem, terörü halletmeye yönelik değil, terörün pazarlıkla sonuç almasını sağlamaya yönelik bir stratejinin parçası olarak ortaya atılmaktadır'' dedi.

''MEYVESİNİ ALMAMIZ LAZIM''

Şimdi bunun meyvesini, sonucunu almaları gerektiğini vurgulayan Baykal,
''Nedir bunun meyvesi? Türkiye'nin gönlünü almaya yönelik birkaç güzel söz mü? 'Haklısınız, biz de gerekeni yapıyoruz, karakolların sayısını arttırdık, lojistik desteği önlemeye çalışıyoruz, Kandil Dağına gidecek gazetecileri engelledik' demek mi? Bu mu, bununla yetinmemiz mümkün mü?'' diye sordu.

''BU FİLMİ ÇOK GÖRDÜK''

CHP Genel Başkanı Baykal, terörün arkasında ne olduğu ve neden bu terörün yaşandığı sorusunu yöneltti. ''Anadilimizi kullanamıyoruz, temel kültürel haklarımız elimizden alındı, kimliğimizi ilan edemiyoruz'' deme şansının, son dönemde yapılan değişikliklerle ortadan kalktığını, kimlikleri dolayısıyla insanların suçlanamayacağının hukuki tespit olarak ortaya çıktığını söyledi. Baykal, şu görüşleri dile getirdi:

''Geldiğimiz noktada talep, artık bireysel hak ve özgürlüklerin ötesinde,
etnik temelde Türkiye'nin anayasal sistemine, egemenlik anlayışına, devletin
yapısına yönelik talepleri kabul ettirmektir. Türkiye, artık gelinen noktada 70
milyon vatandaşın eşit haklara sahip olarak oluşturdukları bir devlet olmaktan çıkacaktır, vatandaşların üstünde, bazı temel komünal, cemaat, etnik kimlik
tanımlarına dayalı bir devlet yapılanması içine çekilecektir. Vatandaşların
devleti olmaktan çıkacağız, kimliklerin devleti olmaya doğru yöneleceğiz.