BIST 10.400
DOLAR 32,25
EURO 34,99
ALTIN 2.415,47
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ın yayın organı çökertildi

Başbakan Erdoğan'ın mesajlarını ve çalışmalarını yayınlayan Türkiye Bülteni Dergisi'nin internet sayfası hackerların saldırısına uğrayarak çökertildi.

Abone ol

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) aylık yayın organı Türkiye Bülteni'nin internet sitesi 'hack'lendi. Kendilerine Birleşik Hack Topluluğu adını veren internet korsanları tarafından hacklenen siteye, 'güvenlik açığı' uyarısı notu bırakıldı.

AK Parti'nin, icraatlarını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajlarını, eğitim, ekonomi, dış politaka, sağlık ve enerji gibi alanlarda görüş ve çalışmalarını yayınladığı aylık dergisi 'Türkiye Bülteni'nin internet sayfasının yayını, dün gece hackerlar tarafından durduruldu. www.turkiyebulteni.net adresinde yayında bulunan internet sitesinin yapımında büyük bir güvenlik açığı fark eden Birleşik Hack Topluluğu internet korsanları, AK Parti yönetimine bu yönde bir uyarı mesajı gönderdi. Sitedeki açığın kapatılmaması üzerine ana sayfaya kendi hazırladıkları 'indeks'i gönderen korsanlar, sitenin yayınını geçici bir süreliğine durdurdu. İnternet sitesinin ana sayfasına AK Parti'ye yönelik bir de mesaj bırakan korsanlar, güvenlik açığı problemini kendilerinin hallettiğini ve sitenin istendiği zaman tekrar yayına verilebileceğini belirtti.

Korsanların AK Parti'ye mesajı ise şöyle:
"AK Parti gerçekten çok güzel bir kuruluştur. Çoğu hareketini takdirle karşılamaktayım. Fakat sitede çok büyük açık bulunmaktadır. Bu açığın kapatılmasında size gerek kalmadı, ben her şeyi hallettim. Bugünden itibaren sitenizi, attığım indexi silerek güncelleyebilirsiniz. Hiçbir dosyaya dokunmadım aksine açığı kapattım. Teşekkürlerinizi beklerim."

Sanal Suçlular, Login Hack ve Hacker Merkezi gruplarından oluşan ve kendilerine Birleşik Hack Topluluğu (BHT) adını veren internet korsanları, sanal alemde Türkiye karşıtı yayın yapan yasa dışı örgüt siteleri, Atatürk karşıtı siteler, porno içerikli siteler ve terör örgütü PKK'nın reklamını yapan sitelere karşı savaş veriyor. Hergün üyeler tarafından internette yapılan aramalar sonucu ortaya çıkarılan yasa dışı içerikli ve Türkiye karşıtı siteler tespit ediliyor. Kısa bir uyarı mesajının ardından site hacklenip, yayınına son veriliyor. Bu tür sitelerin yayınına tamamen son veren ve bir daha açılmamak üzere hackleyen BHT korsanları, yapımında güvenlik açığı bulunan Türk internet sitelerinin yetkililerine uyarı mesajı gönderip, açığı kapatıyorlar. Geçici olarak yayını durdurulan site, daha sonra yetkilileri tarafından düzenlenmiş olarak tekrar yayına başlayabiliyor. Türk sitelerine zarar vermeyen BHT korsanları, sadece yasadışı içerikli sayfaları hacklediklerini belirtiyor.

Kaynak: www.haberkulisi.com